Prijeđite na glavni sadržaj

Institut Ruđer Bošković započeo suradnju s prestižnim Weizmann institutom u Izraelu

10.3.2010.
Institut Ruđer Bošković započeo suradnju s prestižnim Weizmann institutom u Izraelu

Hrvatska službena delegacija u kojoj su bili veleposlanica Republike Hrvatske u Izraelu Zorica Matković, dr. sc. Danica Ramljak, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković i savjetnica ravnateljice za međunarodnu suradnju dr. sc. Mary Sopta boravila je danas u radnoj posjeti Weizmann Institutu u Izraelu gdje se na jarbolu visoko vijorila hrvatska zastava uz državnu zastavu Izraela.

Delegaciju je primio predsjednik Instituta prof. Daniel Zajfman sa suradnicima. Weizmann institut jedan je od najprestižnijih svjetskih instituta u području prirodnih znanosti u kojima je Ruđer Bošković vodeća institucija u Hrvatskoj. Dr. Zajfman i dr. Ramljak dogovarali su mogućnosti za početak suradnje u područjima od obostranog interesa: sudjelovanje u zajedničkim znanstvenim projektima, razmjena stručnjaka, suradnja koja uključuje dolazak prominentnih znanstvenika iz Weizmann instituta u međunarodnu evaluaciju Instituta Ruđer Bošković koja je u tijeku, zajedničke znanstvene radionice, odlazak Ruđerovih znanstvenika na poslijedoktorsko usavršavanje u Weizmann i još neke projekte koji bi mogli pomoći u uspostavi dugoročne suradnje dviju institucija.

Ova suradnja dio je strateškog cilja IRB-a u podizanju kvalitete istraživanja na putu prema budućem europskom centru izvrsnosti kroz suradnju s najboljima u svijetu te predstavlja odličan doprinos plodonosnoj suradnji Hrvatske i Izraela.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.