Prijeđite na glavni sadržaj

Institut posjetili predstavnici Kent State Universitya

17.3.2009.
Institut posjetili predstavnici Kent State Universitya

U ponedjeljak 16. ožujka predstavnici Kent State Sveučilišta (Ohio, SAD) dr. Timothy S. Moerland, dekan Fakulteta znanosti i umjetnosti, te dr. Mary Ann Saunders, Voditeljica ureda za međunarodne odnose, posjetili su Institut Ruđer Bošković. Uvažene goste primili su dr. sc. Jaroslav Horvat, dr. sc. Kata Majerski, dr.sc. Igor Weber te dr.sc. Mladen Žinić.

Nakon dobrodošlice, predstavnici IRB-a upoznali su goste s organizacijom Instituta te njegovom aktivnom ulogom u izgradnji modernog i gospodarski prosperitetnog društva, budućim planovima i aktivnostima. Dekan Fakulteta znanosti i umjetnosti dr. Timothy S. Moerland istaknuo je da je Kent Sveučilište među vodećim sveučilištima u SAD-u kada su u pitanju prirodne znanosti, što potvrđuje i činjenica da ga je Carnegie Foundation smjestio na top listu sveučilišta koja se bave javnim istraživanjima. Među institutima koji djeluju pod okriljem Sveučilišta je i Institut za tekuće kristale. Uz prirodne znanosti, program obuhvaća studij iz humanističkih i društvenih znanosti, a organizirani su u 19 akademskih odsjeka, nekoliko centara te instituta. Dekan je posebno istaknuo postdoktorske programe iz područja biologije, biomedicine, kemije i fizike.

Nakon uvodnih predstavljanja na sastanku se raspravljalo o mogućnostima razvijanja uspješne suradnje između Kent Sveučilišta i IRB-a posebno na području kemije i biologije, a predstavnici Kent Sveučilišta pokazali su iznimno zanimanje za istraživanja mora i okoliša. Dr. Mary Ann Saunders posebno je naglasila mogućnosti razvijanje zajedničke suradnje na NATO projektima. Povodom posjeta Hrvatskoj predstavnike Kent Sveučilišta primio je Ministar znanosti, obrazovanja i športa RH, prof. dr. sc Dragan Primorac, a nakon IRB-a uvaženi gosti posjetili su i Institut za fiziku. Istaknuli su kako ovo sigurno nije njihov zadnji posjet Hrvatskoj i Institutu Ruđer Bošković, te da očekuju pozive znanstvenika IRB-a.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.