Prijeđite na glavni sadržaj
Najznačajnija i najveća godišnja konferencija EARTO-a

Istraživanje i razvoj u Hrvatskoj 2020.

25.3.2013.
Istraživanje i razvoj u Hrvatskoj 2020.

Ovogodišnja EARTO konferencija, koja se pod naslovom: NEW HORIZONS FOR 2020 AND BEYOND - CROATIA AND SOUTH EAST EUROPE IN THE EUROPEAN UNION održava od 23. do 24. svibnja 2013. godine u hotelu Libertas Rixos u Dubrovniku u organizaciji Instituta Ruđer Bošković i Brodarskog instituta d.o.o., okupit će preko 350 najuspješnijih europskih inovatora i gospodarstvenika. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Kao što sam naslov sugerira, poseban naglasak konferencije bit će na promjenama i pogodnostima koje se Hrvatskoj otvaraju članstvom u EU na području znanosti i istraživanja te na snažnijem integriranju zemalja jugoistočne Europe u Europski istraživački prostor, novom programu za razvoj i inovacije - Horizon 2020 te Strukturnim fondovima i njihovom učinkovitom korištenju u svrhu poticanja istraživanja i razvoja te jačanju veza između znanosti i gospodarstva zbog podizanja konkurentnosti gospodarstva.

EARTO konferencija će okupiti predstavnike 350 najuspješnijih europskih istraživačko-tehnoloških organizacija i predstavnike gospodarstva koji dijele zajednički interes u stvaranju inovativnih proizvoda i usluga, kao i ključne predstavnike politike, znanosti, akademije i gospodarstva u RH. 

Konferenciju će otvoriti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a izlaganja će uz uvažene predstavnike europskih organizacija, svjetske banke i mnogih drugih održati potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof. dr. sc. Branko Grčić te ministar obrazovanja, znanosti i sporta dr. sc. Željko Jovanović.

EARTO (European Association of Research and Technology Organizations) je europsko udruženje istraživačko-tehnoloških organizacija. Okuplja oko 350 instituta koji zajednički raspolažu intelektualnim kapitalom od ukupno oko 120.000 zaposlenih znanstvenika, inženjera i tehničara i imaju godišnji prihod od oko 12 milijardi eura.

Ukupna vrijednost opreme procjenjuje se na više milijardi eura, a instituti, članovi EARTO-a godišnje pruže usluge za više od 100.000 kupaca. Glavna djelatnost instituta koji su članovi EARTO-a je pružanje usluga istraživanja i razvoja, inoviranja i razvoja tehnologija. Brodarski institut i Institut Ruđer Bošković jedini su članovi EARTO-a iz Hrvatske.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.