Prijeđite na glavni sadržaj

Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost

12.1.2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na temelju članka 5. Zakona o Hrvatskoj zakladi za znanost (Narodne novine, broj: 117/01, 45/09, 92/10 i 78/12) objavljuje JAVNI POZIV za predlaganje kandidata za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost.

Rok: 15. veljače 2021.

I.
Sukladno članku 5. Zakona o Hrvatskoj zakladi za znanost, pozivaju se znanstveni instituti, Rektorski zbor, sveučilišni senati, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Hrvatska gospodarska komora, udruge poslodavaca, Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj te znanstvenici i članovi akademske zajednice da pošalju prijedloge za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost.
 
II.
Hrvatskom zakladom za znanost (u daljnjem tekstu: Zaklada) upravlja Upravni odbor koji ima sedam članova. Članove Upravnog odbora Zaklade imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, iz redova vrhunskih znanstvenika, osobito onih koji imaju svjetski priznate znanstvene radove i rezultate, vodeći računa o zastupljenosti svih znanstvenih područja.
 
III.
Kandidate za članove Upravnog odbora Zaklade Vlada Republike Hrvatske utvrđuje na temelju prijedloga koje podnose znanstveni instituti, Rektorski zbor, sveučilišni senati, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Hrvatska gospodarska komora, udruge poslodavaca, Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, te znanstvenici i članovi akademske zajednice na temelju javno objavljenog poziva za predlaganje kandidata.

Članovi Upravnog odbora Zaklade biraju između sebe predsjednika i zamjenika predsjednika Upravnog odbora Zaklade i to većinom ukupnog broja članova.
 
IV.
Ovaj poziv otvoren je danom objave na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, a prijave će se zaprimati do 15. veljače 2021. godine.
 
V.
Prijedlozi ustanova šalju se s potpisom čelnika i pečatom ustanove, a svi prijedlozi moraju sadržavati životopise osoba koje se predlažu za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost te se šalju na adresu:
 
MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA
Donje Svetice 38
10 000 Zagreb
s naznakom „Prijedlog kandidata za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost“

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.