Prijeđite na glavni sadržaj

Knjiga Ivana Supeka 'Izgradnja Instituta Ruđer Bošković'

10.2.2021.

Knjiga Ivana Supeka 'Izgradnja Instituta Ruđer Bošković' (Izdavač - Breza, Zagreb 2020) pregled je izgradnje i znanstvenog razvoja Instituta tijekom prvog desetljeća, dat kroz dosada neobjavljene dokumente iz nekoliko različitih arhiva.

Iz dokumentacije je razvidno da je ideja o ustroju multidisciplinarnog i interdisciplinarnog Instituta s jasnom zajedničkom poveznicom - istraživanjima utemeljenim na kvantnoj teoriji - bila posve izvorna i briljantna, a put ostvarenja poprilično trnovit.

No, usprkos svemu, u svega pet-šest godina, na ledini niknuo je velebni znanstveni Institut kojim bi se ponosile i mnogo razvijenije zemlje.

Institut Ruđer Bošković još uvijek je najbolji, najzdraviji i najperspektivniji dio naše znanosti kojeg bi svakako trebalo očuvati, ističe autor knjige Ivan Supek.

Knjiga Ivana Supeka 'Izgradnja Instituta Ruđer Bošković'

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.