Prijeđite na glavni sadržaj

Knjiga o problematici alkoholizma

20.11.2008.

U nedavnoj tiskanoj knjizi 'Peripheral Biological Markers in Alcoholism', izdavača Nova Science Publishers, grupa autora bavi se problematikom alkoholizma kao čestog i kompliciranog poremećaja čija neurobiološka podloga nije potpuno jasna. Među autorima knjige nalazi se i nekoliko 'Ruđerovih' znanstvenica – dr. sc. Nela Pivac, Maja Mustapić, Martina Deželjin i dr. sc. Dorotea Mück Šeler.

U knjizi su prikazane promjene koncentracije trombocitnog serotonina i aktivnost enzima monoaminooksidaze u trombocitima u ovisnika o alkoholu, koji su uz alkoholizam imali brojne druge psihijatrijske komorbidne bolesti. Važnost ovog rada vidljiv je u činjenici da je prvo napisan na poziv kao poglavlje (New Research on Alcohol Abuse and Alcoholism: Peripheral Biological Markers in Alcoholism) u knjizi pod naslovom 'Drug and Alcohol Abuse Research Focus', no nakon toga se izdavač odlučio od tog poglavlja napraviti posebnu knjigu.

Knjiga o problematici alkoholizma

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.