Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za radioekologiju proširio područje akreditacije

12.2.2010.

Hrvatska akreditacijska agencija (HAA) izvršila je redoviti nadzor Laboratorija za radioekologiju (LRE) Zavoda za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković. Uz već akreditirane metode za određivanje 90Sr, 55Fe te gamaspektrometrijska određivanja prema zahtjevima norme HR EN ISO/IEC 17025:2007 prošireno je područje akreditacije i na metode za određivanje tricija i 89Sr.

Akreditacija dodijeljena LRE-u odnosi se na mjerenja sadržaja radionuklida u uzorcima iz okoliša i proizvodima (uključujući hranu i pitku vodu) i dostupna je u registru potvrda o akreditaciji na web stranici HAA. Proširivanjem područja akreditacije LRE je ponovno dokazao da ispunjava stroge zahtjeve koje norma propisuje te da je kompetentan davati usluge širokom krugu korisnika u zemlji i inozemstvu.

Laboratorij za radioekologiju proširio područje akreditacije

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.