Prijeđite na glavni sadržaj

Luciji Hok uručena godišnja nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima

24.4.2023.
Luciji Hok uručena godišnja nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima

Godišnje nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima za izuzetna postignuća u znanstvenom i umjetničkom radu u 2022., koja dodjeljuje Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, uručene su u srijedu u Zagrebu. Doktorandici Luciji Hok s Instituta Ruđer Bošković (IRB) uručena je nagrada u području prirodnih znanosti, polje kemija.

Lucija Hok je na IRB-u zaposlena od 2019. i to u Laboratoriju za računalni dizajn i sintezu funkcionalnih materijala pod mentorstvom dr. sc. Roberta Vianella. Područje njezina istraživanja uključuje primjenu čitavog niza modernih računalnih metoda usmjerenih prema razvoju novih funkcionalnih materijala te obuhvaća širok spektar različitih tema: od razumijevanja aktivnosti proteinskih sustava važnih u patofiziologiji neurodegenerativnih bolesti do rasvjetljavanja složenih mehanizama razgradnje i biološkog djelovanja organskih molekula s mogućnošću primjene u modernoj medicini i farmaceutskoj industriji.

Godišnja nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima Luciji je dodijeljena zajedno s Miom Radović s Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta u području prirodnih znanosti, polje kemija, za rad "Deep eutectic solvents as a stabilising medium for NAD coenzyme: unravelling the mechanism behind coenzyme stabilisation effect" objavljen u časopisu "Green Chemistry" (IF =11.034) izdavača Royal Society of Chemistry.

Na ovogodišnji natječaj za Godišnju nagradu Društva prijavilo se 53 pristupnika. Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu djeluje od 1919. godine, tada pod nazivom Udruženje visokoškolskih nastavnika u Zagrebu, i jedna je od najstarijih udruga neprekinutog djelovanja koja doprinosi razvoju Sveučilišta u Zagrebu i hrvatskoj znanosti.

Ova nagrada, Luciji je dodatan poticaj za izvrsne rezultate koje ćemo, vjerujemo, imati prilike još dugo pratiti.

Institut Ruđer Bošković čestita Luciji Hok i svim nagrađenima!

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.