Prijeđite na glavni sadržaj

Marino Korlević dobitnik Godišnje nagrade HMD-a

15.2.2017.
Marino Korlević dobitnik Godišnje nagrade HMD-a

Dr. sc. Marino Korlević, poslijedoktorand u Laboratoriju za morsku mikrobnu ekologiju CIM-a Rovinj, dobitnik je Godišnje nagrade mladim znanstvenicima Hrvatskog mikrobiološkog društva za 2016. godinu. Nagrada mu je dodijeljena na Godišnjoj skupštini HMD-a održanoj na IRB-u 3. veljače 2017.

Nagrada se sastoji od Povelje i novčane nagrade, a dodjeljuje se s ciljem poticanja znanstvene izvrsnosti i međunarodne prepoznatljivosti mladih hrvatskih mikrobiologa. Za godišnju nagradu mladom znanstveniku za 2016. godinu pristigle su tri prijave, a Povjerenstvo za dodjelu nagrada na čelu s Franom Delašem donijelo je odluku da se nagrada po prvi put dodijeli dvama kandidatima budući da su im znanstvena postignuća bila vrlo izjednačena. Nagradu su dobili dr. sc. Mateja Ožanič (Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci) i ruđerovcu dr. sc. Marinu Korleviću.

Dr. sc. Marino Korlević rođen je 23. travnja 1985. godine u Puli. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (Biološki odjel) Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 2009. godine stekavši zvanje diplomiranog inženjera biologije-smjer molekularna biologija. Iste godine se zapošljava u Centru za istraživanje mora IRB-a i upisuje Interdisciplinarni doktorski studij iz oceanologije. Doktorsku disertaciju pod naslovom „Detaljna analiza bakterijske raznolikosti Jadranskoga mora” obranio je u lipnju 2015. godine.

Znanstveni opus dr.sc. Marina Korlevića usmjeren je na područje mikrobne ekologije, posebice strukture i diverziteta mikrobnih zajednica vodenog stupca, sedimenta, te razvoja genetičkih markera populacija morskih organizama. Autor je i koautor 9 znanstvenih radova objavljenih u časopisima visoke citiranosti te nekoliko kongresnih priopćenja. Sudjelovao je na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima kao predavač. Usavršavao se u molekularnoj ekologiji i bioinformatici na cijenjenim europskim znanstvenim institutima i sveučilištima. Surađivao je na većem broju znanstvenih projekata s prepoznatljivim doprinosom iz područja njegovog znanstvenog interesa, strukture i diverziteta mikrobnih zajednica u ekosustavu mora.

Kontaktirajte nas

Više informacija

Marino Korlević

Viši znanstveni suradnik

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.