Prijeđite na glavni sadržaj

Međunarodna "Ljetna škola molekularne biologije"

29.8.2008.
Međunarodna "Ljetna škola molekularne biologije"

U Dubrovniku se ovih dana po drugi puta održava međunarodna 'Ljetna škola molekularne biologije' u organizaciji 'John Innes Centre' iz Engleske i Instituta 'Ruđer Bošković'. U radu škole sudjeluje niz uglednih znanstvenika iz zemlje i inozemstva, a školu su osmislili i realizirali Sir. David Hopwood, prof. Julian Davies i dr. sc. Duška Vujaklija.

Glavni ciljevi ove jedinstvene škole su predavanja i znanstvene diskusije usmjerene na atraktivne znanstvene probleme iz područja molekularne mikrobiologije i njezine primjene. Tijekom trajanja škole također će se prikazati najmodernije metode genetičkog inženjerstva koje omogućavaju sintezu novih antibiotika, te načini analize novo sekvenciranih genoma mikroorganizama radi ciljanog pretraživanja potencijalno novih aktivnih supstanci u liječenju različitih bolesti.

Škola je isključivo namijenjena malom broju izvrsnih mladih znanstvenika koji će u stimulativnom ozračju škole dobiti smjernice prema vrhunskim znanstvenim temama. Ove godine izabrana su 44 doktorska ili poslijedoktorska studenta iz 21 zemlje koji su prošli vrlo strogu recenziju međunarodnog znanstvenog odbora. Među izabranima nalaze se i četiri mlada hrvatska znanstvenika.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.