Prijeđite na glavni sadržaj

Međunarodni skup u čast akademika Hrvoja Babića

26.8.2009.
Međunarodni skup u čast akademika Hrvoja Babića

Pod pokroviteljstvom Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija zajedno s Hrvatskom sekcijom IEEE-a organizira jednodnevni skup, u čast osamdesetog rođendana akademika Hrvoja Babića, pod nazivom International Workshop on Recent Trends in Signal Processing. Akademik Babić bio je zaposlenik Odjela za elektroniku IRB-a punih dvadeset godina, a skup u njegovu čast održat će se 31. kolovoza u Kongresnom centru FER-a s početkom u 9:30 sati.

U svojoj bogatoj znanstveno nastavnoj karijeri akademik Babić razvio je vrlo uspješnu međunarodnu suradnju te boravio kao istraživač i gostujući profesor na renomiranim sveučilištima u svijetu. Bio je voditelj brojnih znanstveno-istraživačkih i razvojnih projekata, sudjelovao je u organizaciji Hrvatske akademske mreže, bio prorektor Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Odbora za znanost te član brojnih znanstvenih i profesionalnih komisija. Na FER-u je osnovao i vodio laboratorij za sustave i signale te u nastavu uveo novi smjer 'industrijska elektronika'. Akademik Babić objavio je 64 znanstvena i 48 stručnih radova, a dobitnik je i Republičke nagrade 'Nikola Tesla'.

Akademik Hrvoje Babić bio je zaposlenik Odjela za Elektroniku Instituta Ruđer Bošković u periodu od 1955. do 1974. godine, a 1970. izabran je u zvanje višeg znanstvenog suradnika. Na Elektrotehnički fakultet u Zagrebu prelazi 1974., gdje je 1977. izabran u zvanje redovitog profesora.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.