Prijeđite na glavni sadržaj

Mladim znanstvenicima ZOKB-a odobrena dva UKF projekta

17.11.2009.

U četvrtak, 19. studenog 2009. godine s početkom u 16:00 sati u predavaonici III. krila na Institutu Ruđer Bošković, Bijenička 54 prof. dr. sc. Dejan Vinković, voditelj studija astrofizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, održat će predavanje na temu Istraživanje uvjeta u kojima nastaju planeti. Na prvom predavanju u ovoj seriji prof. Vinković sudionicima će dati pregled kroz razne spoznaje o uvjetima u kojima nastaju planeti, a posebno će se osvrnuti na područja u kojima nastaju terestrijalni planeti.

Astroznanost danas predstavlja jedno od interdisciplinarnih područja istraživanja koje se najbrže razvija, a objedinjuje fiziku, kemiju i biologiju. Upravo je iz tog razloga Institut Ruđer Bošković, kao najveći nacionalni istraživački institut u području prirodnih znanosti, u suradnji s Hrvatskim astronomskim društvom pokrenuo inicijativu za održavanjem redovitih mjesečnih predavanja hrvatskih i svjetskih znanstvenika čije je istraživanje neposredno ili posredno povezano s istraživanjem svemira. Cilj je ovih predavanja okupiti predstavnike akademske i znanstvene zajednice na jednom mjestu te im omogućiti da u zajedničkom druženju kroz razmjenu znanja i iskustava proširuju interes svojih istraživanja. Posebno su dobrodošli studenti fizike, kemije i biologije kojima predavanja mogu poslužit za buduće usmjerenje interesa.

Predavanje prof. Vinkovića prvo je u sklopu serije predavanje u području astroznanosti koja zajednički organiziraju Institut Ruđer Bošković i Hrvatsko astronomsko društvo.

Mladim znanstvenicima ZOKB-a odobrena dva UKF projekta

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.