Prijeđite na glavni sadržaj

Mladoj Ruđerovki dodijeljena Godišnja nagrada za znanstveni doprinos

24.2.2012.

Znanstvenoj novakinji u Zavodu za organsku kemiju i biokemiju Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Neni Peran nedavno je dodijeljena Godišnja nagrada Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za znanstveni doprinos iz područja prirodnih znanosti.

Dr. Peran do sada je objavila 4 znanstvena rada u časopisima indeksiranim u Current Contents. Natjecala se je s radom Polycyclic croissant-like organic compounds are powerful superbases in the gas phase and acetonitrile – a DFT study, u kojem su metodama moderne računalne kemije dizajnirane nove izuzetno jake organske superbaze sa visokim afinitetom za protone u plinskoj fazi. Rad je objavljen u časopisu Chemical Communication s faktorom utjecaja 5,787 što ga svrstava u kategoriju najkvalitetnijih časopisa iz područja kemije. Ovaj rad predstavlja putokaz sintetskim kemičarima u pripravi novih materijala poboljšanih svojstava, a jednom dostupne neke od predviđenih superbaza poboljšat će postojeće i omogućiti neke nove i do sada nepoznate kemijske transformacije.

Rad je netom nakon objavljivanja proizveo određeni međunarodni odjek te je u vrlo kratko vrijeme prikupio 2 neovisna citata, a za prezentaciju njegovih rezultata na konferenciji The 13th European Symposium on Organic Reactivity (13th ESOR) u Estoniji dobila je nagradu za najbolje postersko priopćenje u jakoj konkurenciji od više od 40 mladih znanstvenika iz cijelog svijeta.

Mladoj Ruđerovki dodijeljena Godišnja nagrada za znanstveni doprinos

dr. sc. Nena Peran

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.