Prijeđite na glavni sadržaj

Moderni uređaji za mlade znanstvenike

14.1.2009.
Moderni uređaji za mlade znanstvenike

Doktorandi Međunarodnog studija biofizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, prvog studija te vrste u Hrvatskoj, eksperimentalni dio nastave izvodit će na novim modernim uređajima u Institutu 'Ruđer Bošković' zahvaljujući potpori Ministarstva znanosti obrazovanja i športa. U izvođenju praktičnog dijela nastave sudjelovat će čak petnaest znanstvenika s Instituta i to u četiri obavezna i tri izborna kolegija.

Međunarodni studij biofizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultet u Splitu (PMFST) svečano je otvoren 18. prosinca 2008. godine. Ovaj poslijediplomski sveučilišni studij prvi je doktorski studij iz prirodoslovlja na Sveučilištu u Splitu i prvi interdisciplinarni doktorski studij iz biofizike u Hrvatskoj.

Studij je nastao kao plod uspješne suradnje Prirodoslovno matematičkog fakulteta, Mediteranskog instituta za istraživanje života (MedILS) i Medicinskog fakulteta u Splitu (MEFST) te Instituta za fiziku i Instituta 'Ruđer Bošković' u Zagrebu. Riječ je o interdisciplinarnom studiju na kojem će se školovati doktori znanosti iz biofizike, a osim u bazičnom istraživanju obrazovat će se i za primijenjeni rad u biotehnologiji, ljekarništvu i srodnim strukama, a studij će im omogućiti stjecanje EU doktorata, boravak u stranim laboratorijima i stjecanje profesionalnih istraživačkih kvalifikacija iz biofizike, biomedicine, modeliranja i strukturne bioinformatike. Fleksibilno koncipiran, studij je otvoren studentima s različitim diplomskim stupnjevima.

Sadašnji sastav vodstva studija čine: prof. dr. sc. Davor Juretić (PMFST), voditelj Studija i osoba za kontakte sa studentima, akademik Stjepan Marčelja, predsjednik Vijeća, zatim suvoditelji studija na suradnim ustanovama prof. dr. sc. Vesna Svetličić (IRB), dr. sc. Bojan Zagrović (MedILS) i prof. dr. sc. Davor Eterović (MEFST), te prof. dr. sc. Neven Zarković (IRB), zamjenik predsjednika Vijeća.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.