Prijeđite na glavni sadržaj

Na IRB-u održan nacionalni informativni dan za područje Buduće i tehnologije u nastajanju (FET)

6.12.2017.
Na IRB-u održan nacionalni informativni dan za područje Buduće i tehnologije u nastajanju (FET)

Na Institutu Ruđer Bošković održan je nacionalni informativni dan za područje Buduće i tehnologije u nastajanju (FET) na kojem su predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te Europske komisije svim sudionicima predstavili detalje vezane za ovo područje.

U okviru FET područja podupiru se istraživanja koja nadilaze okvire sadašnjih spoznaja, načela i općeprihvaćenih stajališta. Konkretno, financiraju se projekti interdisciplinarne suradnje koja zahtijeva pravu sinergiju između najšireg spektra znanosti, kako bi se novo znanje i inovativne ideje pretočile u održive osnove koje otvaraju put prema realizaciji novih tehnologija.

U sklopu programa, nacionalna koordinatorica nacionalnih kontakt osoba za program Obzor 2020 Željka Skočilić predstavila je detalje sudjelovanja hrvatskih institucija u FET-u, dok je predstavnik Europske komisije Ivica Ćubić predstavio novi Radni program 2018. – 2020. za FET područje, izloživši i pojasnivši pozive u okviru novog radnog programa za navedeno razdoblje grupirane u 3 ključne aktivnosti; FET Open, FET Proactive i FET Flagship.

Osim toga, na informativnom danu predstavljeni su i primjeri uspješnih projekata hrvatskih institucija u okviru ovog područja i pregled njihovog sudjelovanja u FET-u, a program je završio raspravom na kojoj su se sudionici osvrnuli na mogućnost povećanja sudjelovanja hrvatskih istraživača na FET pozivima uz mogućnost međusektorske suradnje.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.