Prijeđite na glavni sadržaj

Na IRB-u održane radionice za komercijalizaciju IRI rezultata za mlade i iskusne istraživače

Cilj projekta je doprinijeti unapređenju komercijalizacije rezultata znanstvenih istraživanja u Hrvatskoj te izgradnji odgovarajućih kapaciteta za transfer tehnologije, kao i jačanju administrativnih kapaciteta korisnika
13.2.2018.
Na IRB-u održane radionice za komercijalizaciju IRI rezultata  za mlade i iskusne istraživače

U sklopu projekta „Jačanje sustava upravljanja znanjem i komercijalizacijom rezultata istraživanja Instituta Ruđer Bošković“ financiranim kroz Prijelazni instrument Europske unije za Hrvatsku, na Institutu Ruđer Bošković od 6. do 8. veljače održane su radionice za komercijalizaciju IRI rezultata za mlade i iskusne istraživače.

Na radionicama je sudjelovalo preko 30 zaposlenika IRB-a koji su od uglednih trenera iz nekoliko europskih zemalja iz prve ruke imali priliku dobiti nova znanja vezana za komercijalizaciju znanstvenih istraživanja iz različitih područja, bez obzira radi li se o istraživačima na početku karijere ili onima koji su dosad već imali priliku susresti se s tim problemom. Osim teorijskog dijela, radionice su se sastojale od praktičnog dijela na kojem su svi sudionici radili na konkretnom slučaju, a imali su priliku i upoznati se s primjerima najbolje prakse iz sličnih institucija u Europskoj uniji. Program radionica vodili su Andrea Di Anselmo, Dario Mazzella, Lisa Cowey, Anita Tregner – Mlinarić te Vlatka Petrović.  

Kroz projektne aktivnosti  uključujući i obuke i provedene radionice unaprijedit će se organizacijski procesi i postupci na IRB-u vezani za upravljanje intelektualnim vlasništvom i portfeljem istraživačkih projekata, potaknuti dodatnu komercijalizaciju istraživačkih rezultata putem unaprijeđenih znanja i vještina zaposlenika IRB-a te poboljšati komunikaciju svih dionika sustava komercijalizacije rezultata istraživanja, uz podizanje razine javne svijesti o značaju IRI-a za rast i razvoj cjelokupnog društva.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.