Prijeđite na glavni sadržaj

Nagrada Grada Zagreba dr. Domazet-Loši

2.6.2014.
Nagrada Grada Zagreba dr. Domazet-Loši

Znanstveniku IRB-a dr. Tomislavu Domazet-Loši dodijeljena je Nagrada Grada Zagreba za izvanredne znanstvene rezultate u biološkim znanostima.

Nagrade Grada Zagreba uručili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine grada Zagreba Darinko Kosor na svečanoj sjednici Gradske skupštine održanoj povodom Dana grada Zagreba u subotu 31. svibnja.

Tomislav Domazet-Lošo rođen je u Splitu 1974. Biologiju je diplomirao 1997. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2000. do 2003. pohađao je doktorski studij genetike na Sveučilištu u Kölnu.

Doktorsku disertaciju izradio je i obranio na istom Sveučilištu te je 2003. godine stekao titulu doktora prirodnih znanosti (Dr. rer. nat. područje genetika). Od 1998. radi u Laboratoriju za evolucijsku genetiku, Zavoda za molekularnu biologiju.

Postdoktorski se usavršava na Max Planck Institutu u Plönu i na Sveučilištu u Kielu. Od 2013. kao docent predaje evoluciju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Rezultate svog istraživačkog rada objavljivao je u najprestižnijim znanstvenim časopisima (Nature 2x, Nature Reviews Genetics 1x, PNAS 3x, Current Biology 1x, Nature Communications 1x). Najznačajniji doprinosi znanosti su mu otkriće genomske filostratigrafije, molekularni dokaz zrcaljenja evolucije u embriogenezi i otkriće evolucijski najstarijih tumora.

Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja od kojih su najvažnije Državna nagrada za znanost (2012), Red Danice Hrvatske s likom Ruđera Boškovića (2012) i Nagrada Grada Zagreba (2014).

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.