Prijeđite na glavni sadržaj

Nena Peran dobitnica nagrade za postersko priopćenje

3.10.2011.
Nena Peran dobitnica nagrade za postersko priopćenje

dr. sc. Nena Peran

Dr. sc. Neni Peran, znanstvenoj novakinji u Grupi za kvantnu organsku kemiju, Zavoda za organsku kemiju i biokemiju dodjeljena je nagrada za postersko priopćenje pod naslovom "Basicity of Organic Superbases with Vinamidine Structure in Gas Phase and Acetonitrile – a DFT Study" na međunarodnom skupu The 13th European Symposium on Organic Reactivity (13th ESOR).

Na posteru je prezentirano računalno istraživanje vezano uz strukturu vinamidina, poznate organske superbaze, bilo u plinskoj fazi ili acetonitrilu.

ESOR konferencije održavaju se od 1987. godine, kada je skup organiziran u Parizu, a 2001. godine održan je i u Hrvatskoj, i to u Cavtatu. Simpoziji svake dvije godine okupljaju vodeće stručnjake s područja fizikalno organske kemije, a na ovogodišnjem ESORu sudjelovali su znanstvenici iz velikog broja Europskih zemalja, ali i Rusije, SAD-a, Japana, Južne Koreje, Indije, Kanade, Tajvana, Irana i Čilea.

Na skupu u Tartu, Estoniji, sudjelovalo je i preko 40 mladih studenata s posterskim priopćenjima, a među njima su odabrana i nagrađena tri najbolja postera.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.