Prijeđite na glavni sadržaj

Noć pod zvijezdama na "Ruđeru"

10.5.2010.
Noć pod zvijezdama na "Ruđeru"

Institut Ruđer Bošković (IRB) poziva Vas na Noć pod zvijezdama na "Ruđeru" koja će se održati u petak, 14. svibnja 2010. godine s početkom u 18 sati na IRB-u, Bijenička cesta 54, Zagreb. Promatranje noćnog neba organizira se u sklopu aktivnosti povodom obilježavanja 60. obljetnice IRB-a.

Program će se nastaviti tribinom pod naslovom "Prekomjerna umjetna rasvjeta je i hrvatski problem" u kojoj će stručnjaci iz područja astronomije, biologije, tehnologije rasvjete i zakonodavstva upoznati slušateljstvo o neophodnosti očuvanja tamnog neba. Rasvjetljavanje javnih površina neminovno dovodi do ugroženosti ne samo vidljivosti nebeskog svoda, već i poremećaja biološkog ciklusa u prirodi i zdravstvenih problema ljudi. Očuvanje tamnog neba malo je Institut Ruđer Bošković (IRB) poziva Vas na Noć pod zvijezdama na "Ruđeru" koja će se održati u petak, 14. svibnja 2010. godine s početkom u 18 sati na IRB-u, Bijenička cesta 54, Zagreb. Promatranje noćnog neba organizira se u sklopu aktivnosti povodom obilježavanja 60. obljetnice IRB-a.

poznat problem široj javnosti. Tamno nebo izuzetna je dragocjenost koju Hrvatska još uvijek ima na nekim lokacijama, a čija se vrijednost može mjeriti s dragocjenošću čistog zraka, vode i bio-svijeta. Tribina započinje u 20 sati, a moderirat će ju dr. sc. Slobodan Bosanac.

Od 21 sat do ponoći predviđeno je promatranje neba teleskopima.

Noć pod zvijezdama na "Ruđeru" IRB organizira u suradnji s Hrvatskim astronomskim društvom, Zvjezdarnicom Zagreb, Astronomsko-astronautičkim društvom Zagreb, Remetinečkim Astronomskim Društvom, Astronomskim društvom Beskraj i tvrtkom Profil International.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.