Prijeđite na glavni sadržaj

Nova knjiga o "Psihoneuroimunologiji"

28.8.2008.

Nedavno je, u izdanju Školske knjige, iz tiska izašla knjiga 'Psihoneuroimunologija - povezanost imunosustava sa živčanim i endokrinim sustavom' autora prof. dr. sc. Milivoja Boranića i suradnika. Knjiga je plod zajedničke suradnje desetak znanstvenika koji sudjeluju kao predavači na poslijediplomskim studijima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

U ovoj knjizi prikazuju se fiziološki i patofiziološki mehanizmi regulacije imunosti na razini organizma kao cjeline, te utjecaji središnjega živčanog sustava, autonomnoga živčanog sustava i hormona na imunoreaktivnost. U tom pogledu ova knjiga daje doprinos racionalnom, prirodoznanstvenom shvaćanju povezanosti 'duha' i 'tijela' (psihe i some) te nadilazi uže područje imunologije. Može biti korisno štivo svima koji znanstvene argumente suprotstavljaju iracionalnim i pseudoznanstvenim objašnjenjima psihosomatskih pojava.

Uz prof. Boranića, kao autori, navode se i 'Ruđerovci' dr. sc. Tihomir Balog, dr. sc. Jelka Gabrilovac, dr.sc. Tatjana Marotti, dr. sc. Irena Martin Kleiner, dr. sc. Dorotea Mück-Šeler i dr. sc. Nela Pivac.

Nova knjiga o "Psihoneuroimunologiji"

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.