Prijeđite na glavni sadržaj

Obilježavanje 80. godišnjice smrti Nikole Tesle

9.1.2023.
Obilježavanje 80. godišnjice smrti Nikole Tesle

Na današnji dan, 7. siječnja 1943. godine, u hotelu New Yorker u New Yorku, umro je jedan od najvećih svjetskih izumitelja svih vremena – Nikola Tesla. Iza sebe je ostavio veliko nasljeđe, a svojim je nevjerojatnim izumima i uspješnim patentima zauvijek promijenio i zadužio svijet.

Polaganjem vijenaca  na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu u organizaciji  Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost i podršku gradonačelnika Grada Zagreba i ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, uz prigodan govor, odali smo počast velikom svjetskom geniju Nikoli Tesli te tako obilježili 80. godišnjicu njegove smrti. Događaju su prisustvovali članovi Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, predstavnici Grada Zagreba, predstavnici Instituta Ruđer Bošković te brojni štovatelji lika i djela Nikole Tesle kao i mediji.

Vijence su položili predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović zajedno sa izaslanikom gradonačelnika grada Zagreba, Ivanom Ivankovićem, pomoćnikom pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje te s izaslanikom ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, dr.sc. Vilkom Smrečki pomoćnikom ravnatelja.

Najveći um modernog doba i začetnik tehnološkog svijeta kakav danas poznajemo, rođen je u malom selu Smiljan kraj Gospića, a umro na današnji dan u New Yorku. Svojim je izumima poput naizmjenične struje i radio uređaja, kao i svojim uspješnim patentima promijenio svijet.

Nadamo se da će ova obljetnica u budućnosti biti podignuta na viši nivo, da će se ovom događaju priključiti sve relevantne institucije te mu tako dodati na važnosti. Ovakvim ceremonijama izražavamo ponos, a kao Teslina domovina moramo ponosni na tog iznimnog kozmopolita koji je već prije 100 godina imao vizije budućnosti od kojih se neke tek danas ostvaruju.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.