Prijeđite na glavni sadržaj

Objavljena knjiga "Microwave assisted cycloaddition reactions"

3.2.2012.
Objavljena knjiga "Microwave assisted cycloaddition reactions"

Nedavno je izašla iz tiska knjiga pod naslovom "Microwave assisted cycloaddition reactions" autora dr. sc. Davora Margetića, člana Laboratorija za fizikalno-organsku kemiju i Zavoda za organsku kemiju i biokemiju Instituta Ruđer Bošković. Knjiga je izašla u seriji "Chemical engineering methods and technology" izdavačke kuće Nova Science Publishers, Inc. iz New Yorka.

U knjizi je demonstrirana važnost korištenja mikrovalovima potpomognute organske sinteze kao nove eksperimentalne tehnike koja modernu organsku sintezu čini ekološki prihvatljivijom zbog povećanja reakcijske efikasnosti, smanjenja utrošene energije i količine toksičnih organskih otapala. Na primjeru cikloadicijskih reakcija opisani su temeljni principi i prednosti mikrovalne sinteze koji se mogu primijeniti i na sve ostale tipove organskih reakcija.

Prikazana je sinteza mnogih heterocikličkih i policikličkih spojeva, a posebna je pažnja posvećena korištenju mikrovalnog zračenja u sintezi prirodnih spojeva i funkcionalnih organskih materijala. Praktičnu vrijednost za laboratorijski rad čine informacije o prenošenju eksperimentalnih uvjeta iz klasičnih termičkih reakcija, koje su dane u zasebnom poglavlju.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.