Prijeđite na glavni sadržaj

"Od labosa do tržišta" – susreti industrije i IRB-a

Susreti se održavaju za partnere koji djeluju u industrijskim područjima i nišama u kojima IRB ima specifične kompetencije, a dio su projekta „Jačanje sustava upravljanja znanjem i komercijalizacijom rezultata istraživanja Instituta Ruđer Bošković“.
5.6.2018.
"Od labosa do tržišta" – susreti industrije i IRB-a

Na Institutu Ruđer Bošković (IRB) u srijedu započinju susreti vodeće hrvatske znanstveno – istraživačke institucije s predstavnicima različitih industrija s ciljem jačanja suradnje i još uspješnijeg transfera tehnologije u gospodarstvo.

Događanje pod nazivom „Od labosa do tržišta“ održavat će se od 6. do 8., te od 13. do 15. lipnja, a tijekom trajanja događanja IRB će ugostiti predstavnike prehrambeno – prerađivačke, farmaceutske, kemijske, ICT, industrije zaštite okoliša te industrije u području sigurnosti.

Transfer znanja i tehnologija te suradnja s gospodarstvom predstavlja jednu od ključnih misija IRB-a koji je tijekom dugogodišnjeg djelovanja stvorio snažna partnerstva s istaknutim hrvatskim tvrtkama, pridonoseći razvoju mnogih proizvoda i usluga svojim specifičnim znanstveno - istraživačkim znanjima i iskustvom. Snažnijim povezivanjem s gospodarstvom, nastoji se dodatno unaprijediti postojeće i omogućiti buduće suradnje s poslovnim partnerima, a posebna pažnja pridodaje se i širenju suradnje na inovativne male i srednje velike tvrtke u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama, kako bi zajednički odgovorili na nove društvene i gospodarske izazove.

“Zahvaljujući velikom iskustvu IRB-a u provedbi temeljnih i primijenjenih istraživanja u području naprednih materijala, nanotehnologije, biotehnologije, energije i obnovljivih izvora, zaštite okoliša, ICT-ja i fotonike, Institut je uspostavio suradnju s nekim od vodećih tvrtki u Hrvatskoj poput Atlantic grupe, Plive, Belupa, Podravke i mnogih drugih. Događanja poput susreta s industrijom idealna su prilika za povezivanje vrhunske znanosti, stručnosti i bogatog iskustva naših znanstvenika s uspješnim gospodarstvenicima kako bismo istražili mogućnosti suradnje te u budućnosti zajednički radili na razvoju novih i inovativnih proizvoda, tehnologija i usluga, a na taj način, Institut daje i snažan doprinos cjelokupnom gospodarskom razvoju Hrvatske”, izjavila je Marijana Klasnić Kožar, voditeljica Odjela za projekte i transfer znanja Instituta Ruđer Bošković.

Prema broju objavljenih radova u prestižnim znanstvenim časopisima i podacima o sudjelovanju u prestižnim europskim projektima kao što je Obzor 2020, Institut Ruđer Bošković najkonkurentniji je hrvatski znanstveno - istraživački institut. Zahvaljujući uspjesima istraživačkih skupina IRB-ovih znanstvenika, utemeljena su i dva Znanstvena centra izvrsnosti (BioProCro i CEMS) kojima je glavni cilj upravo približavanje rezultata znanstvenih istraživanja i tržišta, i to kao inovacije razvijene u suradnji s industrijskim partnerima, a na taj način Institut postupno jača i svoje istraživačke kapacitete te osuvremenjuje vlastitu istraživačku infrastrukturu.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.