Prijeđite na glavni sadržaj

Održan 2. Info dan projekta „Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji“

21.12.2021.
Održan 2. Info dan projekta „Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji“

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu održan je, 16. prosinca 2021. godine, 2. Info dan projekta „Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji“ (kodni broj: KK.05.1.1.02.0004), u svrhu podizanja svijesti  šire javnosti o utjecaju klimatskih promjena kao i mogućnostima prilagodbe na njih.

Projekt se provodi u suradnji s partnerima Institut Ruđer Bošković i Institut za fiziku iz Zagreba u cilju provedbe primijenjenih istraživanja analize stresa i mogućnosti prevladavanja tog stresa korištenjem naprednih tehnoloških rješenja poput plazmom aktivirane vode.

Tijekom 2. Info dana predstavljene su popularne teme vezane za prisutne klimatske promjene i mogućnosti prilagođavanja tim promjenama u cilju održive proizvodnje hrane i zaštite okoliša. Svoja iskustva i istraživanja na temu klimatskih promjena prezentirali su predstavnici stručnog i istraživačkog tima projekta, dr.sc. Slobodan Milošević (Institut za fiziku), dr.sc. Branka Salopek Sondi (Institut Ruđer Bošković) te prof.dr.sc. Mihaela Blažinkov (Sveučilište u Slavonskom Brodu).

Na 2. Info danu bili su prisutni dionici projekta iz jedinica lokalne samouprave, akademskih institucija i obiteljskih gospodarstava koji su također informirani o realiziranim projektnim aktivnostima te o aktivnostima koje slijede u narednom razdoblju.

Nakon završetka programa, otvorena je diskusija između prisutnih dionika i stručnog tima projekta u cilju razmjene iskustava i  prijedloga po pitanju ostvarivanja visokih prinosa u ekološkom načinu proizvodnje prilagođenom klimatskim promjenama.

Organizacija info dana je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.