Prijeđite na glavni sadržaj

Održan međunarodni skup "Nuclear Structure and Dynamics"

20.7.2012.
Održan međunarodni skup "Nuclear Structure and Dynamics"

U Opatiji je od 9. do 13. srpnja, u organizaciji IRB-a i PMF-a, održan međunarodni skup "Nuclear Structure and Dynamics" koji je okupio više od 150 sudionika iz tridesetak zemalja.

Na skupu je održano više od 120 prezentacija na kojima su prikazana najnovija dostignuća u području eksperimentalne i teorijske nuklearne fizike.

Raspravljalo se o strukturama atomskih jezgara daleko od doline stabilnosti, egzotičnim raspadima, nuklearnim simetrijama, reakcijama koje su značajne za astrofiziku, te najnovijim teorijskim proračunima za stabilne i egzotične pojave u svijetu nuklearne fizike.

Ovaj skup nastavak je duge tradicije međunarodnih skupova s tematikom iz nuklearne fizike, a do sada ih je organizirano više od petnaest. U organizaciji skupa sudjelovao je Laboratorij za nuklearnu fiziku iz Zavoda za eksperimentalnu fiziku i Fizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Na skupu je predstavljen i niz radova hrvatskih znanstvenika, a inozemne grupe raspravljale su i o rezultatima mjerenja izvršenih na akceleratoru IRB-a.

Zbornik radova bit će objavljen kao American Institute of Physics Conference Proceedings.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.