Prijeđite na glavni sadržaj

Održana Završna konferencija projekta “Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji”

16.12.2022.
Održana Završna konferencija projekta “Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji”

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu održana je 13. prosinca 2022. godine Završna konferencija projekta “Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji” (kodni broj: KK.05.1.1.02.0004), u svrhu informiranja o projektu i projektnim aktivnostima.

Projekt se provodi u suradnji s partnerima Institut Ruđer Bošković i Institut za fiziku iz Zagreba u cilju provedbe primijenjenih istraživanja analize stresa i mogućnosti prevladavanja tog stresa korištenjem naprednih tehnoloških rješenja poput plazmom aktivirane vode.

Tijekom Završne konferencije predstavljeni su rezultati i aktivnosti kojima su se bavili znanstvenici na projektu. Općenite informacije o projektu predstavila je voditeljica projekta, mr.sc. Ana Pavičić Kaselj. Dr.sc. Slobodan Milošević prikazao je aktivnosti provedene na Institutu za fiziku, a aktivnosti odrađene na Institutu Ruđer Bošković predstavile su dr. sc. Branka Salopek Sondi te prof. dr. sc. Marina Ilakovac Kveder.

Sveučilište u Slavonskom Brodu bavilo se uzgojem salate i paprike te su doc. dr. sc. Nataša Romanjek Fajdetić i doc. dr. sc. Božica Japundžić-Palenkić predstavile rezultate dobivene uzgojem salate i paprike te znanstvene radove koji su proizašli iz ovih istraživanja. Na kraju je voditelj istraživanja, izv. prof. dr. sc. Krunoslav Mirosavljević prikazao aktivnosti provedene na UNISB-u te je predstavio rezultat provedenog primijenjenog istraživanja, dokument “Prijedlog mjera prilagodbe povrtnih kultura klimatskim promjenama i novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji” koji je javno dostupan svima zainteresiranima.

Na Završnoj konferenciji bili su prisutni djelatnici Sveučilišta u Slavonskom Brodu, istraživači sa Instituta Ruđer Bošković i Instituta za fiziku, voditeljica projekta, profesori srednje škole, OPG-ovci te studenti.

IZVOR: Sveučilište u Slavonskom Brodu

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.