Prijeđite na glavni sadržaj

Otvoren "Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda"

3.12.2008.
Otvoren "Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda"

Nedavno je, na izvoru Pećina u Ličkom Lešću, službeno otvoren 'Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda' kojeg su osnovali Institut 'Ruđer Bošković' (Laboratorij za ihtiopatologiju-biološke materijale), Grad Otočac, Hrvatska gospodarska komora (Županijska komora Otočac) i Gacka d.o.o. Centar je potpuno obnovljen i opremljen od sredstava, u iznosu od 630.000 eura, koje je odobrila Europska unija za PHARE Projekt 'Trout and Tourists'.

Otvaranje Centra uveličali su mnogi državni uglednici i gospodarstvenici prepoznajući u njemu snagu koja će pomoći održivom društveno-gospodarskom razvoju ovog kraja, ali i doprinijeti povećanju i očuvanju autohtonih populacija potočne pastrve i raka u Gackoj i ostalim krškim vodama kroz integriranje znanstvenih i stručnih aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.