Prijeđite na glavni sadržaj

Otvorene su prijave za AI4Health.Cro inovacijsko natjecanje

Prijavite se na inovacijsko natjecanje projekta AI4Health.Cro i osvojite nagrade iz fonda vrijednog 9.000 eura!
29.1.2024.
Otvorene su prijave za AI4Health.Cro inovacijsko natjecanje

Europski digitalni inovacijski centar za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro), koji koordinira Institut Ruđer Bošković (IRB), pozva timove ili pojedinačne natjecatelje da se prijave na natjecanje sa ciljem razvoja inovativnog rješenja za problem rane rehospitalizacije primjenom umjetne inteligencije.  Prijave su otvorene do 18.2.2024., do 23:59 sata, a podnose se elektronski na web stranici projekta AI4Health.Cro.

''Ako želite pridonijeti poboljšanju zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj primjenom AI tehnologije, te sudjelovati u razvoju rješenja koje će predvidjeti hospitalizaciju pacijenta do 30 dana nakon otpusta iz bolnice, a uz to se natjecati za bogati fond nagrada, prijavite se na AI4Health.Cro inovacijsko natjecanje!'' ističe se i pozivu.

Natjecanje traje od 29. veljače do 12. travnja, a završit će javnim predstavljanjem 18. travnja 2024. godine.

Od problema rane rehospitalizacije do rješenja!

Jeste li znali kako se značajan broj pacijenata rehospitalizira ubrzo nakon prethodne epizode hospitalizacije? Troškovi povezani s readmisijom su izuzetno visoki. Prema procjenama istraživačkih studija, čak do 50% ovih ponovnih prijema pacijenata u bolnice moguće je izbjeći. 

Kako bi se u kliničkoj praksi liječnici i ostali raspoloživi kapaciteti mogli usmjeriti na neizbježne slučajeve, potrebna su točnija predviđanja, ali i razumijevanje mogućih uzroka rizika za ponovni prijem pojedinih pacijenata. Umjetna inteligencija ovdje može pomoći! 

Rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, koja koriste kliničke podatke trebala bi pomoći u boljem predviđanju potreba za dodatnim intervencijama i pridonijeti smanjenju troškova, a uz to i sugerirati nove pristupe za sprječavanje učestalih ponovnih prijema. Tu dolazite vi na red!  

Tko se može prijaviti?

Sudionici Natjecanja mogu biti sve punoljetne fizičke osobe koje imaju potpunu poslovnu sposobnost te koje se prijave na Javni poziv

Pojedini Sudionik se može prijaviti samostalno ili u timu koji se sastoji od najmanje 2 (dva) do najviše 5 (pet) sudionika. U slučaju samostalne prijave Organizator će sudionike rasporediti u novoformirane timove.

Zašto sudjelovati? 

Sudjelovanjem u prvom AI4Health.Cro inovacijskom natjecanju imat ćete priliku razvijati rješenje koje ima potencijal pridonijeti kvalitetnijem zdravstvenom sustavu za sve, upoznat ćete kolege komplementarnih znanja koji teže istome cilju, a najbolji će osvojiti i nagrade iz novčanog fonda od 9.000 eura: 

  • prvoplasirani tim osvojit će novčanu nagradu u neto iznosu od 5.000 eura,
  • drugoplasirani tim novčanu nagradu od 3.000 eura, 
  • a trećeplasirani tim 1.000 eura.

Više informacija dostupno je ovdje.  

Sva dodatna pitanja možete uputiti e-mailom na adresu challenge-ai4health@zicer.hr

Sve detalje o pravilima sudjelovanja i izvođenju natjecanja možete pronaći u javnom pozivu pravilniku

O projektu: 

AI4Health.Cro je neprofitni, javno-privatni konzorcij koji umjetnu inteligenciju (AI) vidi kao ključnu za napredak zdravstva. Konzorcij okuplja 15 partnera uz Institut Ruđer Bošković kao koordinatora, a financira se s 2,9 milijuna eura u sklopu programa Digitalna Europa te NPOO-a u jednakim omjerima, u trajanju od tri godine. 

Uz IRB  konzorcij AI4Health.Cro čine: Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju, Magdalena - Klinika za kardiovaskularne bolesti, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Dom zdravlja Zagreb - Centar, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Zagrebački inovacijski centar, Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, Mreža znanja, FeelsGood Capital Partners, te uspješne tvrtke IN2, Ericsson Nikola Tesla i NEWTON Technologies Adria.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.