Prijeđite na glavni sadržaj

Peto predavanje u seriji The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute

2.5.2011.

Institut Ruđer Bošković vas poziva na peto predavanje u seriji The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute. Nj. E. Juha Ottman, finski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, održat će predavanje pod naslovom Finnish Innovation Policy - Successes and Challenges u četvrtak, 5. svibnja 2011. godine u 17:00 sati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov Trg 2, Zagreb.

Finska je zemlja čije gospodarstvo pokreću znanost i inovacije. Iako se zbog populacije od svega 5 milijuna stanovnika, Finska smatra relativno malom državom, po ulaganju u znanost, broju inovacija i s 40 posto visokoobrazovanog stanovništva ide uz bok velikim državama poput SAD-a, Kine i Singapura koje su predvodnice na svjetskoj ljestvici inovativnosti.

Kako je Finska postala svjetski lider u inovativnosti i znanosti? Koji je finski recept za uspjeh i može li ga Hrvatska kopirati za izlazak iz krize? U svom predavanju Nj. E. Juha Ottman pokušat će odgovoriti na ta i mnoga druga zanimljiva pitanja.

Ciklus predavanja The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute pokrenut je u svrhu razmjene ideja te poboljšanja suradnje između Hrvatske i zemalja kojima su znanost i obrazovanje osnova za razvoj visokih tehnologija kao pokretača gospodarskog napretka modernih društava.

Peto predavanje u seriji The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.