Prijeđite na glavni sadržaj

'Pomoć u obnovi Hrvatske'

11.9.2009.

Većinu prijetnji i opasnosti s kojima se suvremeni svijet suočava ne možemo spriječiti primjenom vojne sile i zastrašivanjem. Rješavanje problema suvremenog svijeta traži još više znanstvenih istraživanja i to je ono što se danas naziva društvo temeljeno na znanju. - rekao je akademik Ivo Šlaus kolegi fizičaru Paulu Guinnessyu za časopis Physics Today.

U posljednjem broju ovog prestižnog časopisa koji izdaje Američko fizikalnog društvo objavljen je članak Helping to rebuild Croatia u kojem autor piše o ulozi akademika Šlausa u obnovi i razvoju znanosti i obrazovnog sustava u Hrvatskoj, njegovom političkom angažmanu u zemlji i inozemstvu te povezivanju znanstvenika iz zemalja članica NATO-a sa znanstvenicima iz ostalih zemalja u znanstvenom radu i borbi protiv terorizma. Autor također donosi razmišljanja akademika Šlausa o tome kako bi i zašto upravo fizičari mogli ponuditi rješenje za probleme s kojima se suvremeno društvo suočava.

'Pomoć u obnovi Hrvatske'

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.