Prijeđite na glavni sadržaj

Posjeta eminentnog američkog znanstvenika prof. Josefa Michla IRB-u

7.11.2009.

Eminentni američki znanstvenik prof. dr. sc. Josef Michl, profesor na Sveučilištu Colorado u Boulderu te voditelj istraživačkog laboratorija pri Institutu za organsku kemiju i biokemiju Češke akademije znanosti u Pragu, posjetit će u ponedjeljak 9.11.2009. Institut 'Ruđer Bošković' te održati predavanje pod naslovom From Molecular Rotors to Molecular Bubles. Predavanje će se održati u predavaonici III. krila s početkom u 11:00 sati.

Profesor Michl jedan je od vodećih kemičara u svijetu. Objavio je preko 580 CC (Current Contents) znanstvenih radova i 5 knjiga - dvije o fotokemiji i tri o spektroskopiji polariziranog svjetla. Autor je nekoliko patenata te jedan od pionira i osnivača teorijske fotokemije. Njegova odlika je izvrsnost u teoriji kao i u eksperimentalnim istraživanjima. Dobitnik je niza nagrada i medalja, te nekoliko počasnih doktorata.

Tijekom svoje posjete IRB-u profesor Michl sastat će se s ravnateljicom dr. sc. Danicom Ramljak kako bi razgovarali o mogućnostima suradnje IRB-a i sveučilišta u Boulderu te Instituta za organsku kemiju i biokemiju Češke akademije znanosti u Pragu.

Posjeta eminentnog američkog znanstvenika prof. Josefa Michla IRB-u

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.