Prijeđite na glavni sadržaj

Potpisivanje ugovora o suradnji IRB-a, Genosa i Specijalne bolnice Sv. Katarina

Konferencija za medije u petak 26. svibnja s početkom u 11 sati u dvorani III. na IRB-u
23.5.2017.
Potpisivanje ugovora o suradnji IRB-a, Genosa i Specijalne bolnice Sv. Katarina

Institut Ruđer Bošković (IRB), Genos i Specijalna bolnica Sveta Katarina pozivaju Vas na Svečano potpisivanje "Ugovora o strateškoj suradnji u području molekularne medicine te komercijalizacije rezultata znanstvenih istraživanja".

Potpisivanje ugovora održat će se u petak 26. svibnja na IRB-u, Bijenička 54 u dvorani III. s početkom u 11 sati.

Događanje je namijenjeno predstavnicima medija s akreditacijom te uzvanicima isključivo po pozivu. Molimo predstavnike medija da osiguraju akreditacije elektronskom prijavom - klikom na gumb 'Register Now!' koji se nalazi s desne strane.

Ovim ugovorom, tri ugledne hrvatske institucije, ujedno i znanstveni centri izvrsnosti, omogućit će ostvarenje ciljeva personalizirane medicine u svrhu individualiziranog pristupa dijagnostici i liječenju.

Strateško partnerstvo institucija realizirat će se u zajedničkim istraživanjima u području molekularne dijagnostike i personalizirane medicine te komercijalizacije rezultata znanstvenih istraživanja.

Program

11:00

Dr. sc. Tome Antičić, ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, prezentirati će važnost ovog Ugovora za strane potpisnice, znanstvenu, biomedicinsku i širu zajednicu

11:10

Prof. dr. sc. Gordan Lauc, prezentirat će tvrtku Genos

11:20

Prof. dr. sc. Dragan Primorac, prezentirat će Specijalnu bolnicu Sveta Katarina

11:30

Pitanja novinara

12:00

Cocktail

O potpisnicima ugovora

Institut Ruđer Bošković

Institut Ruđer Bošković (IRB) je vodeća i međunarodno najkompetitivnija znanstvena institucija u Republici Hrvatskoj. Znanstvenici IRB-a sudjeluju u izradi 33 FP7 projekta Europske komisije vrijedna preko 11 milijuna eura, HORIZON 2020 projektima, dva ERC granta te brojnim drugim projektima poput IAEA, NATO, NSF, SNSF, te DAAD.

U Institutu radi preko 800 djelatnika, od čega je više od 500 znanstvenika i istraživača. Znanstvenici IRB-a aktivni su u područjima fizike, kemije, molekularne biologije i medicine, ekologije, istraživanja mora i računarstva, te sudjeluju u nastavi na 78 preddiplomska studija te 245 diplomskih i poslijediplomskih studijskih programa.

Genos

Genos je osnovan kao akademski startup 2007. godine i prvi je privatni DNA laboratorij u regiji, jedna od vodećih znanstvenih institucija u Hrvatskoj u području analize DNA te vodeći laboratorij u svijetu u analizi glikana. Ugledni znanstveni časopis “The Scientist” proglasio je Genos “Najboljim mjestom za rad” u svijetu, u konkukrenciji 240 biomedicinskih i biotehnoloških tvrtki širom svijeta.

Kroz sudjelovanje u šest velikih FP7 istraživačkih projekata Europske komisije te četiri Obzor 2020 projekta Genos je umrežen s tridesetak vodećih znanstvenih institucija u Europi i svijetu, što mu je pribavilo iznimna znanstvena otkrića, publicirana u više od 100 znanstvenih radova u vodećim znanstvenim časopisima, kao i šest patenta.

Specijalna bolnica Sveta Katarina

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina, europski je centar izvrsnosti i članica prestižne obitelji The Leading Hospitals of The World, a lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sveta Katarina, proglasio je najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj.

Bolnica je nastavna je baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci te Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Splitu. U svibnju 2017.“European Business Award” objavio je da je u konkurenciji od 33 000 poslovna subjekta iz 34 države, Specijalna bolnica Sv. Katarina izabrana među 10 najboljih europskih institucija u kategoriji “The Award for Customer Focus».

Specijalna bolnica Sv. Katarina razvija intenzivnu kliničku suradnju s vodećim europskim, američkim i izraelskim klinikama uključujući Caroline's Pain Institute, Unfallkrankenhaus-Berlin i Regiomed Klinikum, te znanstvenu suradnju posebice u organizaciji znanstvenih događaja s International Society for Applied Biological Sciences i Mayo Clinic.

O dosadašnjoj suradnji

Do potpisivanja Ugovora došlo je nakon višegodišnje suradnje ove tri institucije. Tako je 11.prosinca 2015 godine Ministarstvo znanosti proglasilo osnivanje.Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju (ZCI) čiji su članovi između ostalih Specijalna bolnica Sv. Katarina i Genos , a ZCI za personaliziranu brigu o zdravlju zamišljen je kao centar izvrsnosti iz područja biotehničkih i biomedicinskih znanosti te kao efikasan način prijenosa znanja i kompetencija iz navedenih područja u kliničku praksu. 

Osnivanjem Hrvatskog klastera konkurentnosti za personaliziranu medicinu, 11. studenog 2015., uz potporu Agencije za investicije i konkurentnost i Ministarstva gospodarstva, napravljen je golemi iskorak u jačanju hrvatske konkurentnosti u području personalizirane medicine, a u osnivanju ovog klastera upravo su sudjelovali i Institut Ruđer Bošković, Genos te Specijalna bolnica Sveta Katarina.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.