Prijeđite na glavni sadržaj

Povjerenstvo za nuklearnu energiju Japana u posjet "Ruđeru"

23.3.2009.
Povjerenstvo za nuklearnu energiju Japana u posjet "Ruđeru"

U okviru službenog posjeta Republici Hrvatskoj, predstavnici Povjerenstva za nuklearnu energiju Japana na čelu s dr. Takako Hirose posjetili su u petak Institut Ruđer Bošković. Predstavnike su primili v.d. ravnatelj dr. sc. Jaroslav Horvat, dr. sc. Marija Ranogajec, dr. sc. Stjepko Fazinić te dr. sc. Tonči Tadić.

Tom prilikom predstavnici Povjerenstva upoznali su se s organizacijom, nadležnostima i djelovanjem Instituta, posebno s aktivnostima Zavoda za eksperimentalnu fiziku te Zavoda za kemiju materijala. Za vrijeme posjete gosti su obišli Laboratorij za interakcije ionskih snopova gdje su se upoznali s radom akceleratora, Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju te Sekundarni standardni dozimetrijski laboratorij. Predstavnici su razgovarali o tehnologiji i načinu upravljanja istom. Tijekom posjete raspravljalo se o mogućnostima nuklearne energije te o nuklearnoj sigurnosti u RH.

Dr. Takako Hirose izrazila je zadovoljstvo zbog tradicionalno uspješne suradnje Instituta s japanskim organizacijama i institucijama, te ukazala na mogućnosti razvoja suradnje sa Institutom.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.