Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanja eminentnih znanstvenika povodom obilježavanja 60. obljetnice IRB-a

4.6.2010.
Predavanja eminentnih znanstvenika povodom obilježavanja 60. obljetnice IRB-a

Povodom obilježavanja 60. obljetnice Instituta Ruđer Bošković (IRB), u četvrtak 10. lipnja 2010. godine, u predavaonici III. krila na IRB-u, Bijenička cesta 54, održat će se predavanja eminentnih znanstvenika Simona Scheuringa, PhD, Habil., prof. dr. sc. Igora Štagljara i prof. dr. sc. Slobodana Vukičevića.

Od 11:00 do 12:30 sati, Simon Scheuring, PhD, Habil., Institut Curie, Pariz, Francuska održat će predavanje pod naslovom High-Resolution AFM of Membrane Proteins in Native Membranes. Dr. Scheuring je diplomirao 1995. godine na Biozentrum, University Basel, Switzerland, a doktorirao 2000. godine na istom Sveučilištu. Direktor je INSERM U1006 i istraživački direktor DR2 INSERM na Institutu Curie u Parizu. Dobitnik je La Médaille de la Ville de Paris (Echelon Argent): "Projet en Recherche Médicale et en Santé de la Ville de Paris" (2007.) i INSERM Avenir 2005 Program Awardee (2006.)

Od 14:00 do 15:30 sati, prof. dr. Igor Štagljar, Department of Biochemistry and Department of Molecular Genetics, University of Toronto, Kanada, održat će predavanje pod naslovom Protein Interaction Networks Regulating Cell Signaling in Cancer. Prof. Štagljar rođen je u Zagrebu i obrazovan na Sveučilištu u Zagrebu gdje je stekao diplomu iz molekularne biologije. Nakon diplome odlazi u Švicarsku, gdje stječe doktorat iz molekularne biologije na ETH-u u Zürichu. 2005. godine odlazi u Kanadu gdje postaje profesor na Sveučilištu u Torontu. Prof. Štagljar je suosnivač tvrtke Dualsystems Biotech i dobitnik nekoliko nacionalnih i međunarodnih priznanja za svoj rad, od kojih je najistaknutija EMBO nagrada za mlade istraživače (2002.) i kanadska Technology Award (2007.).

Od 15:30 do 17:00 sati, prof. dr. sc. Slobodan Vukičević, Medicinski fakultet, Zagreb, održat će predavanje pod naslovom Biological Regeneration of Bone by Bone Morphogenetic Proteins. Prof. Vukičević diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1975. godine, a diplomu doktora znanosti stekao je 1978. godine. Na istom fakultetu je od 1986. godine redovni profesor. Primio je pet međunarodnih nagrada za postignuća u znanosti, prvi je hrvatski znanstvenik koji je u samostalnoj Republici Hrvatskoj 1992. godine dobio nagradu Ruđer Bošković za znanost. Predsjednik je Hrvatskog društva za kalcificirana tkiva, član Vijeća European Calcified Tissue Society, član Znanstvenog savjetodavnog odbora (Scientific Advisory Committee) farmaceutske kompanije Pfizer, direktor prve hrvatske biotehnološke kompanije Genera, član Svjetske akademije znanosti i umjetnosti (World Academy of Arts and Sciences, WAAS) i European Molecular Biology Organization (EMBO), te Vijeća International Bone and Mineral Society (IBMS).

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.