Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje Small Animal Positron Emission Tomography (PET) in Basic and Preclinical Research

1.7.2011.

Dr. Stefanie D. Krämer, voditeljica Farmakološkog/PET tima iz Centra za radiofarmaceutske znanosti (ETH Zürich, Švicarska) održat će 5. srpnja 2011. godine, s početkom u 12 sati na Institutu Ruđer Bošković u dvorani III. krila, predavanje pod naslovom Small Animal Positron Emission Tomography (PET) in Basic and Preclinical Research.

Znanstveni interesi dr. Krämer vezani su uz područje kinetike na molekularnoj razini, kinetike PET-a, farmakokinetike i samog PET-a. Autorica je 39 znanstvenih radova i tri knjige, a na ETH-u je zaposlena od 2000. godine, prvo kao voditeljica Odjela za biofarmaciju, a od 2009. godine kao voditeljica Odjela za farmakologiju.

Pozitronska emisijska tomografija (PET) je najbolje poznata kao neinvazivna tehnologija snimanja u onkologiji i neurologiji. Međutim, osim samog snimanja, postoji neograničen potencijal ove tehnologije, posebno kod PET-a na malim životinjama. Ova prezentacija će raspravljati o mogućnostima PET-a u temeljnim i pretkliničkim istraživanjima. Predstavit će se primjeri jednostavnih snimanja, a nakon toga bit će predstavljen uvod u modeliranje kinetike PET-a. Također, bit će predstavljeni i preduvjeti za određivanje točnih parametara, te utjecaj čimbenika, uključujući anesteziju, vrstu, soj i spolne razlike.

Predavanje Small Animal Positron Emission Tomography (PET) in Basic and Preclinical Research

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.