Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje dr. Allison Campbell

26.6.2012.
Predavanje dr. Allison Campbell

Dr. Allison Campbell

Pozivamo vas na predavanje Advanced Capabilities for the Study of Complex Biological Systems at the EMSL User Facility koje će održati dr. Allison Campbell, direktor američkog nacionalnog znanstveno istraživačkog centra EMSL, u petak 6. srpnja u predavaonici III. krila s početkom u 11 sati.

U predavanju će biti riječi o interdisciplinarnim istraživanjima iz područja bioznanosti koja se provode na EMSL, vrhunskom znanstvenom centru čija je infrastruktura na raspolaganju znanstvenicima iz cijelog svijeta.

Stavljajući na raspolaganje „state of the art“ instrumentaciju i infrastrukturu EMSL je dosada pomogao mnogim znanstvenicima različitih ekspertiza iz cijelog svijeta da putem multidisciplinarnog projektnog pristupa rješavaju neke od najvažnijih znanstvenih izazova iz energetike, znanosti o okolišu i biomedicine. Hrvatskim znanstvenicima će biti prezentirane mogućnosti uključenja u rad EMSL-a koristeći se EMSL instrumentom „In house research program“.

Dr. Allison A. Campbell je započela svoju karijeru 1990. na Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) kada se kao postdoktorand pridružila grupi za sintezu i modifikacije novih materijala. Zapažen je njen doprinos razvoju novih materijala iz područja biomaterijala. 1992. godine je zaposlena na PNNL kao znanstveni istraživač uključen u razvoj novih metoda za sintezu keramičkih slojeva iz vodenog medija.

Zaslužna je za otkriće i razvoj bio-inspiriranog procesa rasta kalcij fosfatnog sloja na površini umjetnog implantata što je omogućilo produženje trajanja implantata i smanjenje postotka odbacivanja takvih implantata u postoperativnom tijeku. Također je zapažen njen rad u vezi s razumijevanjem uloge proteina u procesima biomineralizacije kao što su formiranje, rast i trošenje zuba.

Autor je brojnih publikacija, pozvani je predavač na međunarodnim stručnim skupovima i ima nekoliko patenata koji se temelje na rezultatima njenog istraživanja. Prije pridruživanja EMSL rukovodećem timu u 2001. godini bila je odgovorna za menadžment programa Advanced Materials Product Lines koji je razvijala istraživačka grupa na PNNL-u. U svibnju 2005. godine imenovana je direktoricom EMSL centra čije jedinstvene resurse svake godine koristi više od 700 znanstvenika iz cijelog svijeta.

Sažetak predavanja

Environmental Molecular Sciences Laboratory (EMSL), a U.S. Department of Energy (DOE) national scientific user facility located at Pacific Northwest National Laboratory (PNNL), provides integrated experimental and computational resources for discovery and technological innovation in the environmental molecular sciences to support the needs of DOE and the nation. EMSL's nuclear magnetic resonance (NMR) spectrometers; high resolution mass spectrometers; ultra-high vacuum scanning, tunneling, cryogenic and atomic force microscopy capabilities; and the 160 TeraFlop supercomputer are all used to study microbial and plant species important for bioenergy and other alternative energy applications. This presentation will focus on -omics capabilities and enabling technologies needed to achieve dynamic, system-level understanding of complex biological systems, with selected application highlights.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.