Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje dr. Martića (Novartis) - Positron Emission Tomography (PET): From Idea to the Clinic

22.9.2010.
Predavanje dr. Martića (Novartis) - Positron Emission Tomography (PET): From Idea to the Clinic

Dr. sc. Miljen Martić (Novartis, Švicarska) održat će 24. rujna na Institutu Ruđer Bošković predavanje pod naslovom Positron Emission Tomography (PET): From Idea to the Clinic. Predavanje će se održati u predavaonici III. krila s početkom u 14 sati.

Pozitronska emisijska tomografija (PET) je metoda nuklearne medicine koja pomoću kvantitativne slikovne dijagnostike proizvodi trodimenzionalnu sliku ili kartu funkcionalnih procesa u tijelu. Slikovna karta je rekonstruirana na temelju slučajnog otkrivanja dva fotona gama zraka proizvedenih u procesu poništavanja.

Na predavanju će biti riječi o načelima PET-a, uobičajenim postupcima pomoću PET nuklida i predkliničkim studijama. Tijekom predavanja će se sagledati i mogućnosti za klinička ispitivanja, a na kraju će dr. Martić, iz perspektive gospodarstva, prikazati mogućnosti integracije PET-a u terapijske programe.

Dr. sc. Miljen Martić rođen je u Zagrebu. Po završetku XV. gimnazije 1997. godine upisao je Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF), smjer kemija. Diplomirao je 2002. godine na Zavodu za organsku kemiju PMF-a pod vodstvom prof. Vitomira Šunjića (IRB) i dr. Nedjeljka Kujundžića (PLIVA) na COX-2 inhibitorima. 2004. godine odlazi na ETH Zurich gdje izrađuje doktorat pod naslovom Development of New Nucleoside Analogues as PET Imaging Agents for Monitoring Gene Expression. Nakon završetka doktorata 2008. godine, ostaje još godinu dana na ETH-u kao poslijedoktorant te sudjeluje u razvoju novih metoda za direktno obilježavanje peptida s F-18. 2009. godine prelazi u Novartis kao Imaging Project Manager za projekte koji se bave razvojem novih PET molekula.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.