Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje dr. sc. Bore Dropulića na IRB-u

30.6.2010.
Predavanje dr. sc. Bore Dropulića na IRB-u

U organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu i Instituta Ruđer Bošković 2.7.2010. godine u 14.00 sati u dvorani III. krila održat će se predavanje dr. sc. Bore Dropulića: The Translation of Scientific Ideas into Buisness Opportunities - Prijenos znanstvenih ideja u poslovne mogućnosti.

U sklopu predavanja dr. Dropulića održat će se 11. sastanak Poslovno-znanstvenog kluba na kojem će također i ravnateljica IRB-a dr. sc. Danica Ramljak održati prezentaciju na temu Current Status and Future Prospectives of Tehnology Transfer at the Croatian Ruđer Bošković Institute – Trenutni status i buduće perspektive u prijenosu tehnologije na Institutu Ruđer Bošković.

Dr. Dropulić jedan je od vodećih stručnjaka u tehnologiji lentaviralnih vektora te osnivač privatne biotehnološke kompanije Lentigen koja je usredotočena na proizvodnju i razvitak istraživanja terapeutskih lentaviralnih vektora najefikasnijeg načina za dostavljanje gena u stanicu a također je bio osnivač i glavni istraživač korporacije VIRxSYS gdje je uspješno vodio multidisciplinarni tim koji je započeo i izveo prva klinička ispitivanja lentaviralnih vektora na ljudima. Prije no što je osnovao VIRxSYS, dr. Dropulić je radio kao instruktor i pridruženi asistent na medicinskom fakultetu sveučilišta Johns Hopkins gdje je prvi razvio vektor zasnovan na HIV-u s ciljem inhibicije replikacije virusa HIV/AIDS. Doktorirao je na sveučilištu Zapadne Australije, a M.B.A. dobio je na sveučilištu Johns Hopkins.

Predavanje dr. Dropulića jedno je od niza predavanja koje IRB organizira u suradnji s inozemnim diplomatskim predstavništvima u Hrvatskoj, a od jeseni ove godine najavljujemo novi ciklus predavanja veleposlanika akreditiranih u Republici Hrvatskoj pod nazivom Ruđer Bošković Institute Embassy Series.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.