Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje o primjeni mikroskopije atomskih sila

5.5.2009.
Predavanje o primjeni mikroskopije atomskih sila

Danas je na Institutu održan zajednički kolokvij Hrvatskog biofizičkog društva i Instituta 'Ruđer Bošković' pod naslovom: Multiple ligand-receptor interactions: What to expect from force spectroscopy on single molecules?, a predavanje je održao prof. Pierre Parot, viši znanstveni suradnik pri francuskom Povjerenstvu za atomsku energiju (CEA) i jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za primjenu mikroskopije atomskih sila u biologiji i medicini. 

U svojem predavanju govorio je o topografskoj analizi pojedinačnih molekula, membrana i makro-molekulskih kompleksa uz pomoć mikroskopije atomskih sila (AFM) uključujući 3D topografske slike površine proteina i njihovih kompleksa sa sub-molekulskim razlučivanjem.

Jedan od razloga posjete prof. Parota Institutu je i organizacija međunarodne konferencije o primjeni mikroskopije atomskih sila u biologiji i medicini u suradnji sa znanstvenicima Laboratorija za bioelektrokemiju i oslikavanje površina. Institut Ruđer Bošković je pokrovitelj i suorganizator treće konferencija AFMBioMed koja će se održat u svibnju 2010. godine na Crvenom Otoku, Rovinj, a dr. Vesna Svetličić, znanstvena savjetnica na IRB-u, predsjednica je lokalnog organizacijskog odbora konferencije na Crvenom otoku. Prethodne konferencije održane su u Barceloni, Španjolska, te u Montereyu, Kalifornija.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.