Prijeđite na glavni sadržaj

Predstavljanje Instituta Ruđer Bošković u Uredu HGK u Bruxellesu

15.7.2008.
Predstavljanje Instituta Ruđer Bošković u Uredu HGK u Bruxellesu

U organizaciji Ureda Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu, 9. srpnja održana je radionica 'Potencijali sektora razvoja i istraživanja u RH' na kojoj je Institut Ruđer Bošković predstavio svoj rad i postignuća.

Istraživanje, razvoj i inovativnost jedan je od temelja gospodarskog razvitka i gradnje nove ekonomije temeljene na znanju. Europska unija izdvaja značajna sredstva za poticanje istraživanja razvoja i inovativnosti i stvaranja Europskog istraživačkog i inovacijskog prostora (European Research and Innovation Area). Tako Europska komisija u proračunskom razdoblju 2007.-2013. godine je unutar Sedmog okvirnog programa za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti (Seventh Framework Programme) izdvojila preko 50 milijardi eura. Sedmi okvirni program (Framework Programme 7) temeljni je instrument EU za poticanje istraživanja i tehnološkog razvoja, te povećanje konkurentnosti u svjetskim razmjerima.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.