Prijeđite na glavni sadržaj

Predstavljen projekt za procjenu trendova u zlouporabi droga

22.12.2009.
Predstavljen projekt za procjenu trendova u zlouporabi droga

U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti jučer je u zgradi gradske uprave grada Zagreba održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt pod nazivom Visokospecifično određivanje zabranjenih opojnih tvari u komunalnoj otpadnoj vodi kao osnova za procjenu trendova zlouporabe opojnih droga na području Grada Zagreba. 

Projekt u potpunosti financira Grad Zagreb, a nastao je suradnjom Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, Zavoda za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković te Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Zagreb se tako, uz Milano, London i Lugano, svrstao među prva četiri europska grada koji je proveo projekt ovoga tipa.

Svrha projekta jest putem analize otpadnih voda, prikupljenih na CUPOVZ-u, dobiti podatke o potrošnji droga u lokalnoj zajednici. Istraživanje, koje je trajalo od veljače do rujna, prisutnima je predstavila dr. Senka Terzić, a prikupljenim rezultatima pomoći će se MUP-u i PUZ-u na suzbijanju zlouporabe droga i stvaranju boljeg uvida u raširenost ovih ilegalnih opojnih sredstava.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.