Prijeđite na glavni sadržaj

Prijavite PoC 8 projekt na IRB-u

Javni poziv za dostavu projektih prijava za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata za poduzetnike
14.5.2019.
Prijavite PoC 8 projekt na IRB-u

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta uz Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo (HAMAG-BICRO) i objavilo je osmi poziv Programa provjere inovativnog koncepta – PoC8 za poduzetnike.

IRB kao prepoznati centar za pružanje savjetodavne pomoći i podrške prilikom ispunjavanja Obrasca za prijavu projekta poziva sve zainteresirane poduzetnike da prijave svoje projekte preko IRB-a. Projektne prijave zaprimaju se do 2. rujna u 23:59:59 sati.

Cilj programa

Cilj Programa je podrška inovacijama u ranoj fazi istraživanja kako bi se osigurao pred-komercijalni kapital za tehničku i komercijalnu provjeru inovativnog koncepta koja je potrebna kako bi se pružili dokazi da su novi proces ili tehnologija ostvarivi i da potencijalno mogu imati komercijalnu primjenu.

Prihvatljivi prijavitelji

Podnositelji projektnih prijedloga u okviru programa PoC8 su:

  1. fizičke osobe koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo i koje nisu vlasnici više od 50% udjela u poduzećima koja imaju status velikog poduzetnika koji se bavi istom djelatnosti kao i PoC8 natjecatelj,
  2. poduzetnici (trgovačka društva) koja spadaju u jedno od tri kategorije: mikro, mali i srednji poduzetnici.

Prihvatljive aktivnosti

Program je namijenjen sufinanciranju pretkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa:

  • provjera i zaštita intelektualnog vlasništva,
  • izrada funkcionalnog prototipa,
  • demonstracija tehničke izvedivosti,
  • dodatne aktivnosti (analiza tržišta ili izrada studije isplativosti, izrada koncepata i strategija za razvoj ili komercijalizaciju proizvoda (studija ili plan za komercijalizaciju)).

Iznos bespovratnih sredstava i trajanje projekta

Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 100.000 kn do najviše 500.000 kn i u trajanju do najviše 12 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta uvećava se za iznos vlastitog sufinanciranja na koje nema maksimalnog ograničenja.

Intenzitet potpore

  • Mikro i mala poduzeća: Program financira do 70% ukupnih prihvatljivih troškova nastalih u okviru provedbe navedenih prihvatljivih aktivnosti. Natjecatelj se obvezuje osigurati najmanje 30% vlastitih ili drugih izvora sredstava.
  • Srednja poduzeća: Program financira do 60% ukupnih prihvatljivih troškova nastalih u okviru provedbe navedenih prihvatljivih aktivnosti. Natjecatelj se obvezuje osigurati najmanje 40% vlastitih ili drugih izvora sredstava.

Iznosi sredstava

Za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem najavljenog natječaja predviđeno je ukupno 21.968.750,00 kn.

Rok i način prijave

Projektne prijave zaprimaju se do 2. rujna u 23:59:59 sati.

Prijava se podnosi zajedno sa popratnom dokumentacijom na jednu od e-mail adresa Prepoznatog centra kojeg ste izabrali, od kojih je jedan i Odjel za projekte i transfer znanja IRB-a.

Zainteresirani se mogu javiti na Radoslav.Ostermann@irb.hr ili na +385 1 456 1101

Više informacija o ovom Pozivu te popratnoj dokumentaciji pročitajte na sljedećoj poveznici.

Kontaktirajte nas

Više informacija

R

O

Radoslav Ostermann

Viši stručni savjetnik u administraciji
Administrativne, stručne i tehničke službe
Tel:
+385 1 456 1101
Interni broj:
1301

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.