Prijeđite na glavni sadržaj

Prof. Maksić dobio priznanje za istraživački rad u kvantnoj kemiji

7.10.2008.

Prof. dr. sc. Zvonimir Maksić, zaslužni znanstvenik Instituta 'Ruđer Bošković', održao je na University of Georgia (SAD) ugledno Charles A. Coulson predavanje pod naslovom 'From Concepts to Computations and Back – Design of Strong Superacids and Superbases'.

Prof. Maksić dobio priznanje za istraživački rad u kvantnoj kemiji

Predavanja Charles A. Coulson serije imaju veliku tradiciju na Odjelu za kemiju svučilišta Georgia u Athensu, a održavaju se od 1988. godine naovamo. Do sada je bilo održano 21 predavanje, a predavači spadaju među najrenomiranije teorijske kemičare u svijetu, među kojima se nalaze i dvojica dobitnika Nobelove nagrade za kemiju John Pople i Ahmed Zewail.

Prof. Zvonimir Maksić dobio je poziv da održi 22. Charles A. Coulson predavanje od Prof. Henry F. Schaefera, voditelja Centra za kompjutersku kemiju, koji je rangiran među najbolje centre za računsku kemiju u svijetu. Prof. Maksiću svečano je nakon predavanja dodijeljena plaketa s obrazloženjem: 'For his pioneering contributions to the understanding of chemical bonding'. To je veliko priznanje našoj kvantoj kemiji i Institutu 'Ruđer Bošković'.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.