Prijeđite na glavni sadržaj

Proglašeni dobitnici VIDI e-novation nagrada

6.12.2019.
Proglašeni dobitnici VIDI e-novation nagrada

Na jučer održanoj gala svečanosti u Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade nagrađeni su dobitnici VIDI e-novation Awards nagrade za hi-tech inovacije.

VIDI e-novation Awards održan je pod sloganom SANJAJ i OSTVARI, a upravo od atraktivnih keynote govornika i nagrađenih inovatora doznali smo koji je to X-faktor omogućio da se iz faze ideje i koncepta dođe do gotovog proizvoda i ostvarene inovacije.

„Da mi je netko u vrijeme kad sam primao nagradu VIDI e-novation 2019. biti na čelu tvrtki sa 670 zaposlenih, dobiti sto milijuna eura od velikih automobilskih kuća i surađivati sa svojim herojima, ne bih vjerovao. Želim poručiti ovogodišnjim dobitnicima: morate biti spremni na teške trenutke i ustrajati njima usprkos. Ulazite u maraton. I mi smo tek na pola puta do nečega što bi se moglo nazvati uspjehom“, rekao je u otvornom keynote govoru Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac automobila koji je bio i u ulozi aktivnog partnera pri organiziranju ovogodišnjeg e-novationa.

Naš poznati mikrobiolog i znanstvenik Gordan Lauc istaknuo je u svom govoru kako mu je otprilike svaki drugi poduzetnički projekt kojeg je pokrenuo propao, čak i nakon što je Genos postigao svjetski uspjeh. Ne treba se bojati neuspjeha, već kombinirati znanje, iskustvo i mladenački polet, poručio je Lauc.

Uslijedila je demonstracija sviranja violine gluhonijemih osoba, a potom se  panelu inovatora keynote govornicima pridružila Renata Novoselec, hrvatska violinistica koja je osmislila svjetski inovativnu metodu učenja sviranja violine posvećene gluhima i osobama s mentalnim i fizičkim poteškoćama te Ivanka Jerić znanstvenica i pomoćnica ravnatelja Instituta Ruđer Bošković.

Ivanka Jerić (znanstvenica i zamjenica ravnatelja IRB) je ustvrdila kako je važno raditi ono što volimo, pa je uloga roditelja znati to prepoznati i poticati kod djece. Također je važno stalno učiti, biti otvoren prema mišljenjima i iskustvima drugih te stalno sanjati o tome kako nešto ostvariti.

Uslijedila je svečana dodjela nagrada Teslino jaje za najbolje hi-tech inovacije u natječaju VIDI e-novation AWARDS 2019. Deseteročlani žiri bio je sastavljen od inženjera, znanstvenika, istraživača i poduzetnika s bogatim poslovnim, znanstvenim i životnim iskustvom, a član žirija je bio i Tomislav Šmuc, voditelj Laboratorija za strojno učenje i reprezentacije znanja.

Zlatno Teslino jaje dobili su Tomislav Grubiša (Geolux) za inovaciju Hidrološki industrijski i sigurnosni mikrovalni radari), Petar Reić (OmoLab komunikacije) za projekt Omoguru namijenjen lakšem čitanju disleksičnih osoba te Goran Fiolić i Gordan Galić (Pixblasters) za Pixblasters MS1 Video LED Kontroler koji omogućuje povezivanje velikog broja LED traka u ogromne video ekrane.

Srebrno Teslino jaje osvojili su Darko Gojanović (Zlarin strojevi) s inovacijom višemostnih 3D printera, Karlo Starčević (Wepark smart parking) s istoimenom aplikacijom i rješenjem za dijeljenje slobodnih parkirnih mjesta u gradu te Lucija Zlatar (Connected Devices) s inovacijom Spotsie - IOT baziran lokacijski i navigacijski sustav za zatvorene prostore.

Automatizirani vid (Hrvoje Bilić) s projektom Multi kamera vizijski sustavi sustavom računalnog vida s inovativnim novim načinom korištenja video kamere kao mjernog instrumenta, PlanRadar (Bojan Petković) s istoimenom SaaS aplikacijom za projekte u graditeljstvu i nekretninama te tvrtka Grafik.net (Darko Ivanišević) s aplikacijom Smartica koja omogućava svojim  korisnicima jednostavno korištenje gradskih usluga sa mogućnošću odabira različitih načina plaćanja  koja mogu biti putem SMS-a, kartice ili net bankinga osvajači su Brončanog Teslinog jaja.

Nagradu za društvenu korisnost dobilo je Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za projekt µSCOPE – prvi hrvatski 3D tiskani mikroskop (Sven Maričić).

Pogledajte katalog "Knjiga najboljih" s nagrađenim rješenjima, kolumnama Mate Rimca i ravnatelja IRB-a Davida M. Smitha, metodama žiriranja i drugim zanimljivostima VIDI e-novation Awardsa.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.