Prijeđite na glavni sadržaj

Program provjere inovativnog koncepta – najava 6. kruga natječaja

20.10.2015.
Program provjere inovativnog koncepta – najava 6. kruga natječaja

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) najavljuje skoro otvaranje novog natječaja za zaprimanje projektnih prijedloga za Program provjere inovativnog koncepta (PoC).

Program Provjere inovativnog koncepta provodit će se u okviru Drugog projekta tehnologijskog razvoja (Second Croatia Science & Technology Project – STP II) za čiju je provedbu Vladi Republike Hrvatske odobren zajam Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD, Svjetska banka). Drugi projekt tehnologijskog razvoja započeo je 31. srpnja 2013.  i provodit će se do 30. lipnja 2017. godine.

Program PoC namijenjen je sufinanciranju prihvatljivih pretkomercijalnih aktivnosti inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata koji se nalaze u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa. Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 35.000 kn do najviše 350.000 kn i u trajanju do najviše 12 mjeseci.

Za bespovratna sredstva iz programa PoC prijaviti se mogu:

  • fizičke osobe koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo,
  • mali i srednji poduzetnici sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine kao i
  • znanstvenici i istraživači zaposleni u javnim i znanstveno-istraživačkim organizacijama.

Za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem najavljenog natječaja predviđeno je ukupno 16 milijuna kn. Otvaranje natječaja planirano je 16. studenog 2015. godine, dok se ugovaranje očekuje u prvom kvartalu 2016. godine.

Informativna radionica održat će se 22. listopada 2015. u okviru Poduzetničkog Foruma HAMAG-BICRO-a, projekta pokrenutog na inicijativu HAMAG-BICRO-a koji okuplja relevantne stručnjake, predstavnike Agencije i sve zainteresirane za aktualne programe HAMAG-BICRO-a. Na radionici tematski posvećenoj programu PoC, potencijalni natjecatelji – fizičke osobe, mali i srednji poduzetnici te znanstvenici i istraživači moći će saznati sve relevantne informacije o Programu i postupku prijavljivanja. Kao i uvijek, radionica će biti besplatna, a više informacija o sadržaju biti će objavljeno na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a.

HAMAG-BICRO provodi program PoC u suradnji s Prepoznatim centrima koji su podrška natjecateljima tijekom cijelog procesa prijavljivanja i implementacije projekta. Projekti se mogu prijaviti isključivo preko Prepoznatog centra, stoga molimo sve zainteresirane natjecatelje neka se za  više informacija o programu PoC obrate najbližem Prepoznatom centru.

Više informacija na stranicama HAMAG-BICRO-a.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.