Prijeđite na glavni sadržaj

Projekt 'Zelena rješenja' osvojio je prvo mjesto start-up programa Akceleratora novih ideja

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Inom provodi ANI@Step Ri Playpark – Tech&Retail inkubator. Projekt ruđerovih kemičarki osvojio je prvo mjesto!
16.10.2020.
Projekt 'Zelena rješenja' osvojio je prvo mjesto start-up programa Akceleratora novih ideja

Tim kojeg vodi dr. sc. Nataša Šijaković Vujičić s Instituta Ruđer Bošković (IRB) jedan je od pobjednika start-up programa Akceleratora Novih Ideja koji zajednički provode INA i Step Ri. Riječ je o projektu 'Zelena rješenja' koji se bavi uklanjanjem sumpornih spojeva iz goriva putem ekstrakcije novim geliranim ionskim tekućinama i pročišćavanjem otpadnih voda geliranim ionskim tekućinama. Uz dr. Šijaković Vujičić, ovaj uspješan tim čine dr. sc. Ivanka Jerić, Petra Radošević, dr. sc. Josipa Suć Sajko i dr. sc. Lidija Brkljačić.

Povodom završetka start-up programa koji zajednički provode INA i Step Ri odabrani su pobjednici prve generacije korisnika Akceleratora Novih Ideja. 'Zelena rješenja' su podijela prvo mjesto sa start-upom 'EazyOil' koji su osmislili aplikaciju za automatsko plaćanje putem registarskih oznaka automobila na maloprodajnim mjestima.

Pobjednici su osvojili po 13.500 kn, dok je nagradu za najveći napredak u programu u iznosu od 2.500 kn osvojio je start-up Specijalizirana sportska odjeća.

ANI@Step Ri Playpark je start-up program koji su pokrenuli INA i Step Ri s namjerom pružanja stručne podrške polaznicima pri ostvarenju poduzetničkih ideja te njihovom plasiranju na tržište.

Fokus natječaja bio je na maloprodaji, mobilnosti i energiji, ali i drugim izazovima relevantnima za kompaniju ili koji mogu funkcionirati kao samostalni poslovni model. U inkubatoru, koji je trajao gotovo godinu dana, besplatno je sudjelovalo osam timova koji su pod mentorskim vodstvom stručnjaka usavršavali svoje projekte i uspješno završili program.

''Naš projekt Zelena rješenja bavi se uklanjanjem sumpornih spojeva iz goriva putem ekstrakcije novim geliranim ionskim tekućinama i pročišćavanjem otpadnih voda geliranim ionskim tekućinama. Prijavili smo se na program jer nas je zanimalo kako od znanstvenog otkrića doći do tržišta, a također smo željeli usvojiti poslovna znanja i vještine.

Ovim putem bih zahvalila Borisu Golobu iz Step Ri-ja i njihovim mentorima te Ini na uspješnoj edukaciji i novčanoj nagradi koja će nam zasigurno pomoći u ostvarenju daljnjih ciljeva u području primjene gelatora“, izjavila je Nataša Šijaković Vujičić znanstvena suradnica u  Laboratoriju za supramolekularnu kemiju Zavoda za organsku kemiju i biokemiju IRB-a.

''Suradnja s Inom i ANI programom dala je dodatnu vrijednost našem Step Ri PlayPark programu inkubacije. Prvenstveno jer je omogućila pristup naših start-upova Ini kao potencijalnom poslovnom partneru, ali i korištenje znanja i iskustva Ininih stručnjaka za ubrzavanje i usmjeravanje razvoja njihovih inovacija. Podrška iskusnih mentora iz industrije je ogromna vrijednost za sve koji pokreću novi posao.

Nadamo se da će se suradnja Ine i Sveučilišta u Rijeci nastaviti, ne samo kod poticanja inovacija i poduzetništva već i transfera znanja i suradnje između znanstvene zajednice Sveučilišta u Rijeci i Ine kao vodeće hrvatske kompanije“, naglasio je Boris Golob, direktor STEP RI-ja.

„Naši start-up timovi pokazuju da u Hrvatskoj postoji puno ljudi s dobrim idejama koji se dobro snalaze i u ovim neuobičajenim vremenima, ali kojima treba i odgovarajuća podrška. INA je zato i pokrenula program ANI (Akceleriranje novih ideja) kroz koji, s partnerima, podržavamo nove ideje i start-up zajednicu čime pokazuje spremnost da širom otvoriti vrata novim razmišljanjima i idejama. Zahvaljujem Step Ri-ju na kvalitetnoj suradnji i čestitam pobjedničkim timovima i svima ostalima koji su sudjelovali u programu“, rekao je direktor Novih biznisa Ine Marijan Mrkonjić.

Kontaktirajte nas

Više informacija

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.