Prijeđite na glavni sadržaj

Proširenje područja akreditacije

17.2.2017.
Proširenje područja akreditacije

Sekundarni standardni dozimetrijski laboratorij (SSDL) IRB-a nedavno je akreditiran od strane Hrvatske akreditacijske agencije za metode kerma u zraku u rasponu od 10 mGy do 10 Gy, brzina kerme u zraku u rasponu od 0,4 Gy/h do 10 Gy/h, apsorbiranu dozu u vodi u rasponu od 10 mGy do 10 Gy i brzinu apsorbirane doze u vodi u rasponu od 0,4 Gy/h do 10 Gy/h.

SSDL je nositelj državnog etalona za kermu u zraku i apsorbiranu dozu u vodi.

Dodatno, Odsjek zaštite od zračenja proširio je područje akreditacije za metodu Osobne dozimetrije fotonskog zračenja TL prsten dozimetrima, Hp(0,07).

Odsjek zaštite od zračenja IRB-a ovlašten je za ispitivanje rendgenskih uređaja, akceleratora i drugih uređaja koji proizvode ionizirajuće zračenje, te davanje mišljenja s procjenom opasnosti na osnovi mjerenja i proračuna; ispitivanje zatvorenih radioaktivnih izvora i uređaja sa zatvorenim radioaktivnim izvorima te davanje mišljenja s procjenom opasnosti na osnovi mjerenja i proračuna; ispitivanje otvorenih radioaktivnih izvora te davanje mišljenja s procjenom opasnosti na osnovi mjerenja i proračuna, ispitivanje prostorija u kojima se radi s izvorima ionizirajućeg zračenja te izrada dokumenata iz kojih je vidljivo udovoljava li prostorija propisanim uvjetima zaštite od ionizirajućeg zračenja.

Usluge

Kontaktirajte nas

Više informacija

Robert Bernat

Voditelj odjela
Administrativne, stručne i tehničke službe
Tel:
+385 1 457 1256
Mob: 091/792-4171
Interni broj:
1498

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.