Prijeđite na glavni sadržaj

Prva konferencija Hrvatskog društva za istraživanje raka (HDIR-1)

10.11.2010.
Prva konferencija Hrvatskog društva za istraživanje raka (HDIR-1)

Sutra će se na Institutu Ruđer Bošković, s početkom u 9 sati u predavaonici I. krila, održati Prva konferencija Hrvatskog društva za istraživanje raka (HDIR-1) pod naslovom Od bazičnih istraživanja do klinike. Cilj konferencije, koja će okupiti preko 160 znanstvenika iz Hrvatske i inozemstva, je potaknuti snažnije povezivanje svih aspekata područja istraživanja raka te njihovo povezivanje s klinikom, kao i jačanje međunarodne suradnje.

Hrvatsko društvo za istraživanje raka (HDIR) osnovano je 2009. godine. Osnovali su ga hrvatski članovi Europske asocijacije za istraživanje raka (EACR) i sada je jedna od desetak nacionalnih organizacija u sklopu EACR-a. EACR je najveća europska neprofitna stručna organizacija koja pokriva kliničke i bazične aspekte istraživanja raka, a danas broji preko 10.000 članova iz tridesetak zemalja. Misija EACR-a je unaprijediti bazična istraživanja s jasnijim usmjerenjima prema prevenciji te liječenju i njezi. Članovi Društva su aktivni znanstvenici, studenti, emeritusi i ugledne osobe iz područja vezanih uz istraživanje raka.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.