Prijeđite na glavni sadržaj

Prvi info dan projekta "Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji"

28.9.2021.
Prvi info dan projekta "Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji"

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu održan je, 23. rujna 2021. godine, 1. info dan projekta "Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji" (kodni broj: KK.05.1.1.02.0004), u svrhu podizanja svijesti šire javnosti o utjecaju klimatskih promjena kao i mogućnostima prilagodbe na njih.

Projekt se provodi u suradnji s partnerima Institut Ruđer Bošković i Institut za fiziku iz Zagreba u cilju provedbe primijenjenih istraživanja analize stresa i mogućnosti prevladavanja tog stresa korištenjem naprednih tehnoloških rješenja poput plazmom aktivirane vode.

Predstavnici stručnog tima projekta, dr.sc. Slobodan Milošević (Institut za fiziku), dr.sc. Branka Salopek Sondi (Institut Ruđer Bošković) te dr.sc. Božica Japundžić Palenkić (Sveučilište u Slavonskom Brodu), tijekom info dana prezentirali su dio istraživanja te prve rezultate, odnosno zapažanja iz prethodne vegetacijske sezone.

Prisutni dionici projekta i šira zainteresirana javnost informirana je o utjecaju klimatskih promjena na poljoprivredu, ali i samom projektu kojim se nastoji doprinijeti prilagodbi na novonastale klimatske uvjete u Slavoniji.

Na 1. info danu otvorena je diskusija između prisutnih dionika i stručnog tima projekta tijekom koje su se razmijenila razna iskustva i prijedlozi te mogućnosti provedbe sličnih istraživanja u budućnosti.

Organizacija info dana je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.