Prijeđite na glavni sadržaj

Rad znanstvenika IRB-a objavljen u Chemical Communications

17.10.2011.
Rad znanstvenika IRB-a objavljen u Chemical Communications

Znanstvenici Zavoda za fizičku kemiju dr. sc. Manda Ćurić (LKKAK), dr. sc. Marina Juribašić (LKKAK), dr. sc. Darko Babić (GTK) i dr. sc. Krešimir Molčanov (LKBK) objavili su u Chemical Communications (IF2010=5.787), istaknutom časopisu iz područje kemije, rad "New Insight into Solid-State Molecular Dynamics: Mechanochemical Synthesis of Azobenzene/Triphenylphosphine Palladacycles".

Rad je objavljen u suradnji s dr. sc. Dominikom Cinčićem s Kemijskog odsjeka PMF-a u Zagrebu, te dr. sc. Primožom Šketom i dr. sc. Janezom Plavecom s Kemijskog Inštituta u Ljubljani. U radu su opisani prvi primjeri mehanokemijske reakcije izmjene liganada na organopaladijevim spojevima koji otkrivaju vrlo složenu molekulsku dinamiku potaknutu mljevenjem reaktanata u čvrstom stanju.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.